ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

10000 +1 αναρτήσεις : Ένα ωραίο τέλος

 


Με 10.000  και βάλε  αναρτήσεις,  πλησιάζουμε  στο τέλος μιας προσπάθειας  που ξεκίνησε το  Μάρτιο του 2009 και κράτησε ως τώρα, σύνολο περίπου 14 χρόνια.

Η  Ιθάκη δεν βγήκε πτωχική, μας αντάμειψε όλους – από τον γράφοντα  έως τις χιλιάδες των αναγνωστών που έστω για μια φορά διάβασαν το περιεχόμενο αυτού του ιστότοπου.

Η  oikonikipragmatikotita. gr είχε  έμφαση στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, αλλά κατά καιρούς εντρύφησε  σε θέματα  χιουμοριστικά. Ασχολήθηκε με ζητήματα επιβίωσης του ελλαδικού και κυπριακού ελληνισμού, με την άμυνα εναντίον του τουρκικού επεκτατισμού, καθώς επίσης και με το  πολιτικό πλαίσιο στο οποίο αυτά  τα ζητήματα αναπτύσσονταν. Συντάχθηκε με το κίνημα των ΑΜΕΑ, το κίνημα των απόκληρων αυτής της κοινωνίας, το κίνημα κατά των δολοφονικών ανεμογεννητριών, με όλα τα προβλήματα που αλλοίωναν «το πιο τίμιο»-   που ήταν η  μορφή του ελληνικού χώρου. Γι αυτό το σκοπό τόνισε ιδιαίτερα τρία σημεία : Πρώτον, την μη  θεώρηση των ανεμογεννητριών ως απατηλών μέσων παραγωγής, και επιβεβαιώθηκε πλήρως . Δεύτερον, την μη θεώρηση της κλιματικής αλλαγής ως ανύπαρκτης ή ως αποτελέσματος  καθαρά φυσικών διαδικασιών. Και τρίτον, την μη εμμονή στο λεγκαλισμό, στην απατηλή  βεβαιότητα ότι τα δικαστήρια θα ματαιώσουν την παραπέρα ανάπτυξη των αιολικών εφαρμογών.

Η oikonikipragmatikotita ασχολήθηκε με την Αριστερά , αντιμετώπισε τον «δικαιωματισμό», την παράνομη μετανάστευση που έκανε τον Γερμανό πολιτικό της Αριστεράς Όσκαρ Λαφονταίν  να επισημαίνει :

"Εάν ένα μέρος από τα δισεκατομμύρια που διαθέτουμε στη Γερμανία για τους πρόσφυγες τα δαπανούσαμε για τους καταυλισμούς προσφύγων στην Εγγύς Ανατολή και στην Αφρική, θα βελτιώναμε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ακόμη αντιμετώπισε την εκτροπή της Αριστεράς σε Νατοϊκή Αριστερά, σε υπηρέτη των Αμερικανικών σχεδίων στην Ουκρανία και στο σύνολο της  Ευρώπης, και γι αυτό  έγινε  από ενοχλητική έως κακή.

 Για όλα όσα πέτυχε ή απέτυχε ,υπεύθυνος είναι ο γράφων.

Τώρα, η μόνη αξιόπιστη πρόβλεψη για την oikoniki είναι ότι θα φτάσει μέχρι την διεκπεραίωση των εκλογών, και μετά τέλος. 

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΧΙΖΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου