ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Όχι στο επίδομα Aυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους

 

 

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για «ενισχύσεις» των 910.000 συνταξιούχων, που όμως δεν έλαβαν καμία αύξηση αυτό το μήνα ήρθαν πολύ αργά και είναι τόσο λίγες…

Το εφάπαξ επίδομα των 200 έως 300 ευρώ αφενός παραπέμπει σε βοήθημα μόλις 16 έως 25 ευρώ το μήνα, αφετέρου δεν αποσβένει στο παραμικρό την πρωτοφανούς σύλληψης «προσωπική διαφορά».

Μετά από 12 χρόνια ονομαστικών περικοπών στις αποδοχές μας και ενάμιση χρόνο πληθωριστικής επίθεσης, συνεπικουρούμενης και από την -λόγω ηλικίας- αυξημένη φαρμακευτική δαπάνη έχουμε χάσει πάνω από τη μισή αγοραστική μας δύναμη.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ζητεί από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να δώσει σε όλους τους συνταξιούχους την προβλεφθείσα αναπροσαρμογή του 7,75%.

Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία θα αναγνωρίσει τις θυσίες μας εδώ και 13 χρόνια προκειμένου να «σταθεροποιηθεί η οικονομία» της Πατρίδας μας . Παράλληλα θα συμβάλει στην μερική στήριξη του εισοδήματός μας από την συνεχιζόμενη απώλεια που καθημερινά βιώνουμε με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι συνταξιούχοι δεν «κατηγοριοποιούνται» ούτε διαιρούνται.

 Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην αδικία που επιχειρείται σε βάρος του 1/3 των συνταξιούχων, αυτό θα αποτελέσει «πολιτικό κρίμα» και παράβαση του Δελφικού Παραγγέλματος,

Πρεσβύτερον Αιδού

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου