ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

O κορωνοϊός ξεσκέπασε την ανεπάρκεια και τη μακαριότητα ηγετών του πλανήτη

του Σάββα Ιακωβίδη

Πόλεμος, λοιπόν, εναντίον ενός αόρατου εχθρού της ανθρωπότητας. Πόλεμος εκ των υστέρων και αφού ήδη η πανδημία θερίζει χιλιάδες και έχει γονατίσει τα χρηματιστήρια και την παγκόσμια οικονομία. Πόλεμος για να ανακοπεί η φοβερή ανατροπή που αυτός ο αόρατος εχθρός θα προκαλέσει και θα επιβάλει στις ζωές όλων
Καλωσορίσατε στην πιο σκοτεινή, αβέβαιη και θλιβερή ώρα του κόσμου και της πολιτικής, τη χειρότερη εδώ και 75 χρόνια. Ο πλανήτης βιώνει τη θεομηνία του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα διαπιστώνει την τραγική έλλειψη ικανών, φωτισμένων ηγετών να προλαβαίνουν και να επιλύουν προβλήματα. Όχι να τρέχουν κάθιδροι για να τα καταστείλουν.
Από το Πεκίνο μέχρι την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, από το Παρίσι μέχρι τη Ρώμη και την Άγκυρα και σε πολλές άλλες πρωτεύουσες, ηγέτες χωρών έπαιξαν κυριολεκτικά, πρώτα με καθησυχαστικές δηλώσεις, ύστερα με διαβεβαιώσεις ότι ελέγχουν την κατάσταση και, στο τέλος, μίλησαν για… πόλεμο εναντίον ενός αόρατου, θανατηφόρου εχθρού. Να το πούμε ωμά και σταράτα: Η εκ των υστέρων στρατηγική κρατών για καταστολή και αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι… made in China!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, απέδωσε την πανδημία σε «κόλπο των Δημοκρατικών» και ότι θα εξαφανιστεί «σαν από θαύμα». Για καθαρά προεκλογικούς λόγους, επιχείρησε να εξαγοράσει εμβόλιο από γερμανική εταιρεία για να εξαπατήσει την αμερικανική πλέμπα. Στο τέλος μίλησε για έναν «ξένον ιό», τον οποίο, όμως, άφησε να καλπάσει ανεξέλεγκτος.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τουρκικής καταγωγής, για να εκλεγεί πέρσι εστίασε την εκστρατεία του αντιγράφοντας τον προκάτοχό του, Τσώρτσιλ. Αντί, όμως, να καλέσει τους Εγγλέζους «να πολεμήσουν και να μην παραδοθούν», τους είπε ξερά: «Πάρα πολλές οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν από την ώρα τους», αλλά τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είχε «ένα σχέδιο».
Ποιο ήταν αυτό; Η «ανοσία της αγέλης», που εξελίχθηκε σε εγκληματική ανοησία της ηγεσίας. Με πρωτοφανή ωμότητα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός άφησε ξεκάθαρα να νοηθεί ότι το 60% των πολιτών θα νοσήσουν. Οι ευπαθείς ομάδες -ηλικιωμένοι και ασθενείς- θα αποδημήσουν εις Κύριον κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτό το σχέδιο του Τζόνσον σε τι διαφέρει από τη γενοκτονική εκμηδένιση εκατομμυρίων από τον Χίτλερ;
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν, σε διάγγελμά του (16.3.2020), πέντε φορές ανέφερε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο! «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας, βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης», είπε. Κι όμως: Την προηγούμενη εβδομάδα, σε όλη τη χώρα ήταν ανοικτά χιονοδρομικά κέντρα, εστιατόρια, καφέ, δισκοθήκες, στάδια, ενώ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σύνοδος… Στρουμφ, με συμμετοχή 3.500 προσώπων.
Η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία χαρακτηριζόταν ως «η ηγέτιδα της Ευρώπης», ίσως και του κόσμου, άφησε τους χειρισμούς αντιμετώπισης της κορωναϊκής λαίλαπας σε έναν νεαρό Υπουργό Υγείας. Στο πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμά της, στα 14 χρόνια στην καγκελαρία (18.3.2020), αίφνης προσγειώθηκε ανώμαλα στην οδυνηρή πραγματικότητα:
«Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε την στα σοβαρά. Από τη στιγμή της γερμανικής επανένωσης... όχι, από τη στιγμή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα μας, που να εξαρτάται τόσο πολύ από την κοινή μας δράση και αλληλεγγύη», είπε.
Η Ιταλία είναι το κλασικό παράδειγμα αφόρητης μεσογειακής μακαριότητας και ανεμελιάς. Μετά την Κίνα, είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους. Γιατί; Διότι ακριβώς η κυβέρνηση και ο λαός υποτίμησαν την έκταση και την ένταση της θεομηνίας. Τώρα μετρούν εκατοντάδες νεκρούς κάθε ημέρα.
Αλλ’ είναι και ο Τούρκος Πρόεδρος. Όλοι διερωτώντο γιατί η Τουρκία των 80 εκ. δεν είχε ανακοινώσει κανένα κρούσμα του κορωνοϊού. Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και ο Ερντογάν διαμήνυσαν πως το τουρκικό DNA προφυλάσσει τους Τούρκους, όπως, φυσικά, η ισλαμική και τουρκική υπεροχή! Αλαζονεία, άγνοια, παραφροσύνη; Όχι μόνο αλλά περισσότερο έγνοια του δικτάτορα για τον τουρισμό και τα προσωπικά του συμφέροντα.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραδέχτηκε (18.3.2020): «Πιστεύω πως όλοι μας, που δεν είμαστε ειδικοί, είχαμε υποτιμήσει στην αρχή τον κορωνοϊό. Καταλάβαμε ότι όλα αυτά τα μέτρα που πριν από δυο-τρεις εβδομάδες φαίνονταν δρακόντεια, έπρεπε να ληφθούν τώρα…». Τώρα; Με τόση καταστροφική καθυστέρηση, επειδή κάθε Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός ήθελε να παίξει πολιτικά, προεκλογικά ή οικονομικά παιχνίδια;
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε (18.3.2020): «Ο κορωνοϊός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας». Ούτε συσπείρωση, ούτε συνεργασία κρατών και κυβερνήσεων αλλ’ ενστικτώδεις εκ των υστέρων δράσεις καταστολής.
Πόλεμος, λοιπόν, εναντίον ενός αόρατου εχθρού της ανθρωπότητας. Πόλεμος εκ των υστέρων και αφού ήδη η πανδημία θερίζει χιλιάδες και έχει γονατίσει τα χρηματιστήρια και την παγκόσμια οικονομία. Πόλεμος για να ανακοπεί η φοβερή ανατροπή που αυτός ο αόρατος εχθρός θα προκαλέσει και θα επιβάλει στις ζωές όλων. Ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.) διασάλπισε το διαχρονικώς αυτονόητο: «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Μάλλον πάρα πολύ αργά πολλοί ηγέτες του πλανήτη μας το σκέφτηκαν…
ΠΗΓΗ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου