ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η Άγκυρα αρπάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα εν μέσω 25ης Μαρτίου!

Παραμονή της 25ης Μαρτίου οι Τούρκοι κατέθεσαν συντεταγμένες που καλύπτουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
Φυσικά επέλεξαν επίτηδες την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και για να αιφνιδιάσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για να μειώσουν την μέγιστη εθνική μας και θρησκευτική μας εορτή (μην ξεχνάμε πως σήμερα είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου για πολλούς θεωρείται σαν δεύτερη Πασχαλιά).
Το γνωστοποίησε πριν από λίγο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ανέφερε: «Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα”.
Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου κατέθεσε σε παράρτημα τις γεωγραφικές συντεταγμένες με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο του περασμένου Νοεμβρίου.
Με βάση αυτές τις συντεταγμένες η Τουρκία παραβιάζει απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας καθώς στερεί τα τέσσερα ελληνικά νησιά από ΑΟΖ ενώ καταπατά κατάφωρα και την κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος τον ΟΗΕ Φεριντούν Χάντι Σινιρλιόγλου στην επιστολή του μιλάει για τα «εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, αρνείται το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ και προκλητικά υπαινίσσεται ότι είναι νόμιμες οι τουρκικές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα ο κ. Σινιρλιόγλου προκλητικά χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία  «ελληνοκυπριακή διοίκηση», μη αναγνωρίζοντάς της την κρατική της υπόσταση.

Απεναντίας αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος των κατεχομένων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου υποστηρίζει ο Τούρκος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ότι η Τουρκία θα ορίσει θαλάσσιες ζώνες με όσες χώρες αυτή αναγνωρίζει και διατηρεί διπλωματικές σχέσεις!
Δηλαδή απροκάλυπτα, εφόσον δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η Άγκυρα θα αρπάξει την κυπριακή ΑΟΖ και θα την μοιράσει μόνο με όσους αναγνωρίζει ως κρατικές οντότητες, προφανώς εννοεί την Αίγυπτο.
Σε απαντητική της επιστολή την επομένη μέρα στις 19 Μάρτη η Ελληνίδα αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη επαναλαμβάνει την κατηγορηματική τοποθέτηση της Ελλάδας ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο «δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και απορρίπτεται στο σύνολό του».
Ειδικότερα για το παράρτημα με τις συντεταγμένες του τουρκολιβυκού συμφώνου η κα Θεοφίλη χαρακτηρίζει «δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα» την θαλάσσια περιοχή που ορίζει η Τουρκία αυθαίρετα ως δική της.
Η κα Θεοφίλη υπογραμμίζει ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες είναι «πλασματικές, παράνομες και αυθαίρετες» καθώς όπως σημειώνει παραβλέπουν το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να δημιουργήσουν θαλάσσιες ζώνες.
«Απροκάλυπτα (σ.σ. η Τουρκία) παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και παραβλέπει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και άλλων κρατών της περιοχής» αναφέρει η Ελληνίδα αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ.
«Επαναλαμβάνω τη θέση της χώρας μου ότι το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης (σ.σ. τουρκολυβικό σύμφωνο) δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και απορρίπτεται στο σύνολό του» σημειώνει.
«Η Ελλάδα κατηγορηματικά απορρίπτει τις συντεταγμένες της υποτιθέμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως αυτές περιέχονται στην επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη» προσθέτει.
«Αυτές οι συντεταγμένες είναι κενές οποιασδήποτε νομικής συνέπειας και δεν μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει ενάντια στην Ελλάδα» συμπληρώνει η κα Θεοφίλη και καταλήγει πως «η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της με βάση το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου