ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

O "Μουσαφίρης" του ΅Ερντογκάν

του Κωστή Ν. Χατζηκωστή*

Τον περασμένο Οκτώβριο, στις στήλες αυτές δημοσιεύτηκε άρθρο (υπό τον τίτλο «Ο Πορθητής εισβάλλει…»), στο οποίο καταγράψαμε: «…Ξεκίνησαν οι υλοποιήσεις των νέων Τουρκικών Σχεδιασμών. Αιγαίο και Κύπρος είναι οι Στόχοι της νέας Τουρκικής Εισβολής. Η Άγκυρα στέλλει το Casus Belli στις θάλασσες του Αιγαίου. Και τον "Πορθητή" στις θάλασσες της Κύπρου. Αυτά είναι προμηνύματα νέων βίαιων αναμετρήσεων και νέων συμφορών…».
 
Ήδη εισέβαλε. Ήδη κατελήφθη με τουρκικές στρατιωτικές φρεγάτες η Κυπριακή ΑΟΖ. Ήδη αυτή η Ζώνη κατακτάται βίαια και μετατρέπεται στην πράξη, πλέον, από ΑΟΖ της Κύπρου σε «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας. Και πότε γίνεται αυτό; Όταν ο Τσίπρας επισκέπτεται την Τουρκία, με το Κυπριακό και τα σχετικά Ενεργειακά, στην ατζέντα… Και όταν, υποτίθεται, ότι πήγε στην Τουρκία στο πλαίσιο νέας αυταπάτης του για αποτελεσματικό Κατευνασμό της τουρκικής επιθετικότητας.
 
Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν με τουρκική ατζέντα. Ήταν με θέματα που ήδη επισήμως επέλεξε η Τουρκία. Ήταν τα Νησιά του Αιγαίου, η Δυτική Θράκη, οι Θάλασσες της Κρήτης και της Κύπρου… Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να μπόρεσε, έστω, να διαμαρτυρηθεί, για τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις της Ελλαδικής Κυριαρχίας. Ούτε για τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Και δέχθηκε, παθητικά και αναπάντητα, την πρωτοφανή ύβριν της Τουρκίας σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μιας  Δικαιοσύνης που προστάτευσε αμετάκλητα τους 8 Τούρκους (χαρακτηρισμένους ως «Γκιουλενιστές»). (Την ώρα της πτήσης του Τσίπρα προς την Άγκυρα, η τελευταία επικήρυξε με 700.000 ανά κεφαλή, την απαγωγή και μεταφορά των 8 αυτών «Γκιουλενιστών» στην… Τουρκική Δικαιοσύνη).
 
Τα δείπνα, οι αυτοκρατορικές πολυτέλειες του Παλατιού, οι επισκέψεις στη Χάλκη και την Αγία Σοφία, υπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα. Η Τουρκία με αυτές τις επισκέψεις, σε αυτούς τους χώρους, του Έλληνα Πρωθυπουργού, προπαγανδίζει τη… Δημοκρατία της, τις Ελευθερίες που λειτουργούν στην Τουρκία. Και τη μεγαλοσύνη της φιλοξενίας του «Μουσαφίρη», όπως τον απεκάλεσε τον Τσίπρα ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής. Δηλαδή,  Καλοδεχούμενο. Έναν πολλαπλώς ταπεινωμένο από καθημερινές στρατιωτικές τουρκικές παραβιάσεις του ελλαδικού χώρου.
 
Τα τελευταία χρόνια η τουρκική επιθετικότης έχει ενταθεί. Το Αυτοκρατορικό  Σύνδρομο της Τουρκίας έχει φουσκώσει. Οι Στρατιωτικοί και Διπλωματικοί Σχεδιασμοί της έχουν συγκεκριμενοποιηθεί και έχουν ΚΑΘΑΡΑ εκφωνηθεί. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τουρκικός Πολεμικός Στόλος εισέβαλε και κατέλαβε την Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Έρχονται και άλλα χειρότερα… Και η ελληνική πλευρά; Επιτηδεύεται ότι τίποτε το σοβαρό δεν συμβαίνει. Λέγει ότι δεν ακολουθεί την Τουρκία σε αναβάθμιση της έντασης! Σέρνεται στην αποτελεσματική κατευναστική συμπεριφορά της, αντί να νυκτοξημερώνεται στην οργάνωση της άμυνάς της.
 
Η Τουρκία γνωρίζει ότι, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρώπη θα στιγματίσουν τα όσα εγκλήματα διέπραξε  σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου. Ο Ερντογάν, με ασυδοσία κι ατιμώρητα,  αναβαθμίζει την Αυτοκρατορική επεκτατική πολιτική του. Παίζει και με Αμερική και με Ρωσία. Δουλεύει και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, ώστε να υπολογίσει ο Τούρκος τον αντίπαλό του. Να βεβαιωθεί ότι, αν επιχειρήσει να αρπάξει και άλλα, θα του κοπούν τα χέρια. Και ότι αν δεν επιστρέψει όσα κατέλαβε, θα τιμωρηθεί έμπρακτα. Άλλως πως θα συνεχίζει να αρπάζει. Και η πλευρά μας θα του λέγει… κατευναστικά(!) πόσο φίλοι και καλοί γείτονες είμαστε. Δηλαδή, πάρ'τα όλα και δεν κινδυνεύεις…

*Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”
ΠΗΓΗ SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου