ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η Ένωση και οι ισχυρισμοί του Μακαρίου


 

ΜΟΛΙΣ τα περασμένα Χριστούγεννα έγραφα για την 18τομη έκδοση των "Απάντων Μακαρίου Γ΄", μια ακόμα απάτη, εκδοτική αυτή τη φορά, του μακαριακού καθεστώτος.

Ο Στ΄ τόμος, ο οποίος αρχίζει τον Ιανουάριο 1963 περιλαμβάνει μόνο την επιστολή της 25 Φεβρουαρίου 1964 του Γεωργίου Παπανδρέου η οποία προειδοποιεί τον Μακάριο για τις βαρειές ευθύνες και των δυο τους ενώπιον του έθνους και της Κύπρου, εφόσον συνεχίσει ο Μακάριος να παίρνει μόνος του αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται το Εθνικό Κέντρο.

Η απάντηση του Μακαρίου, της 1ης Μαρτίου 1964 δεν περιλαμβάνεται στον τόμο, ο οποίος τελειώνει στις 4 Μαρτίου, για τον απλούστατο λόγο ότι στην απάντησή του ο Μακάριος Γ' ισχυριζόταν ψευδώς ότι συνεχίζει τον αγώνα για την κατάλυση της Ζυρίχης, ώστε σε συνεννοήση με το Εθνικό Κέντρο ο κυπριακός λαός να καθορίσει το μέλλον του: την Ένωση, βέβαια, με την Ελλάδα. Κι ο λόγος που δεν περιλαμβάνεται αυτή του η επιστολή είναι επειδή ματαίωσε την νομιμοποίηση της Ένωσης στις 20 Αυγούστου 1964 όταν του προσφέρθηκε με την ισχύ της Μεραρχίας και την εύνοια των ΗΠΑ από την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου.

Αντίθετα ο Μακάριος συνέχισε, μαζί με το ΑΚΕΛ, να υβρίζουν και να κακομεταχειρίζονται τους αξιωματικούς και τους φαντάρους της Μεραρχίας μέχρι που τα κατάφεραν με τους άλλους μονοκράτορες στην Ελλάδα να απαλλάξουν την Κύπρο από την άμυνά της και ν' ανοίξουν τον δρόμο στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα στο απόλυτο αδιέξοδο και στον κίνδυνο εξαφάνισης του ελληνισμού και από όλη την Κύπρο.

Στον επόμενο τόμο, τον 7ο, μη μπορώντας ν' αποκρύψει την αλήθεια ο επιμελητής της έκδοσης, Νέαρχος Νεάρχου, ότι δηλαδή η πρόταση της Ελλάδος ήταν για ατόφια Ένωση χωρίς εδαφικές παραχωρήσεις στην Τουρκία (σ. 32), επιχειρεί να της δώσει αποκρουστικούς χαρακτηρισμούς ώστε να δικαιολογήσει την απόρριψή της. Ήταν λέει "παράτολμη" (λες και η αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Στρατού ήταν... μειονέκτημα!!), αλλά κυρίως ήταν... "πραξικοπηματική"!! Θα γινόταν δηλαδή με βίαιο παραμερισμό εκείνων που δεν ήθελαν την Ένωση! Κι όμως η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν ήταν καθόλου βίαιη. Ήταν ευθεία και έντιμη προς τον Μακάριο κι επειδή ο Μακάριος περίμενε πως θα τον μετακινούσαν βίαια από τη θέση του όταν θα έλεγε το "όχι", όπως και το είπε, οι εκ των υστέρων υπερασπιστές της προδοτικής του στάσης αποκαλούν την πρόταση... "πραξικοπηματική".

Ο ίδιος ο Μακάριος πρώτος ισχυρίστηκε ότι η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν "πραξικοπηματική" (σ. 476) επειδή ήταν απόφαση της Ελλάδας και της Κύπρου σε βάρος των άλλων... "εγγυητριών" δυνάμεων Αγγλίας και Τουρκίας κι εφόσον η πρόταση ήταν εν γνώσει και των ΗΠΑ, άρα ήταν και... διχοτομική!! Κι όμως, ο Μακάριος ήξερε πολύ καλά, ότι την πρόταση έκαναν ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Βασιλιάς! Ήταν όλοι αυτοί προδότες-διχοτομιστές και ο Μακάριος ο μόνος... πατριώτης; Όλα τα έγγραφα, οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα μαρτυρούν το αντίθετο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου