ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ο απατεώνας δικτάτορας

 

του Λεωνίδα Κουμάκη

Ο "Απατεώνας Δικτάτορας" της Τουρκίας κάνει συνεχώς τις λαδιές του και νομίζει πως όλοι οι άλλοι κοιμούνται. Τοποθετήθηκε μια βόμβα στο Πέρα, σκοτωθήκανε και τραυματιστήκανε πολλοί άνθρωποι και ο Τούρκος Υπουργός Παρανομίας, Διαπλοκής και Εμπορίου Ναρκωτικών Σουλεϊμάν Σοιλού (επίσημα λειτουργεί σαν "Υπουργός Εσωτερικών") σε χρόνο ρεκόρ βρήκε τοννοχο": Μια γυναίκα από τη Συρία (Άλμπασίρ) με μια μπλούζα που έγραφε NEW YORK εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες σαννοχος" που ομολόγησε αμέσως την "ενοχή" του. Η Τουρκία που "θύμωσε" πολύ, "θεώρησε" ότι πίσω από την επίθεση ήταν οι Κούρδοι της Συρίας, επικαλέστηκε το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ περί "νόμιμης αυτοάμυνας" και εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις σκοτώνοντας εκ του ασφαλούς όχι μόνο στρατιωτικούς αλλά και πολλούς άλλους άμαχους πολίτες. Οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση πριν από την χερσαία εισβολή για τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να ξεριζώσει τελείως την κουρδική προσπάθεια δημιουργίας δημοκρατικών δομών αυτοδιοίκησης μέσα στην βορειοανατολική Συρία.

Η "τρομοκρατική επίθεση" στο Πέρα ήταν το απαραίτητο "φύλλο συκής" για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των απληροφόρητων και των καλόπιστων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την ίδια λογική, σύμφωνα με τον Δρ. Μάϊκλ Ρούμπιννώτερο συνεργάτη στο American Enterprise Institute), η Τουρκία κατηγορεί συστηματικά την Ελλάδα, εδώ μια ολόκληρη δεκαετία, για τρομοκρατία. Καθώς ο Ερντογάν επιδιώκει να επανασχεδιάσει τον χάρτη του Αιγαίου και να επεκτείνει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος, θα χρειαστεί ένα "φύλλο συκής", δηλαδή μια δικαιολογία για στρατιωτική δράση. Εάν η Ευρώπη επιτρέψει στον Ερντογάν να χρησιμοποιήσει μια ψευδή κατηγορία εναντίον των Κούρδων της Συρίας για να δικαιολογήσει μια νέα τουρκική εισβολή νότια των συνόρων του, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε να δημιουργήσει μια άλλη δικαιολογία που να οδηγεί σε αρπαγή γης δυτικά των συνόρων του: Ας υποθέσουμε ότι μια βόμβα εκρήγνυται στη Σμύρνη, στην Αλικαρνασσό ή στην Μαρμαρίδα. Σε χρόνο ρεκόρ, ο Σοϊλού θα εμφανίσει έναν ύποπτο που θα φοράει φούτερ με την ένδειξη "Αθήνα", ισχυριζόμενος ότι ομολόγησε πως ενήργησε κατ' εντολή Ελλήνων εθνικιστών. Η Τουρκία "θα θυμώσει", θα επικαλεστεί το άρθρο 51 του κατ/κού χάρτη του ΟΗΕ περί νόμιμης αυτοάμυνας και θα εξαπολύσει την επίθεση που σχεδιάζει εδώ και χρόνια. Η Ευρώπη μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις της, αλλά ο Ερντογάν δεν θα νοιαστεί. Έχει συνηθίσει πολύ τη Δύση να αποδέχεται τα τουρκικά πρότυπα των δήθενποδεικτικών στοιχείων" που παρουσιάζει.

Εν όψει όλων των παραπάνω εξηγείται πολύ καλύτερα η ομοβροντία παρεμβάσεων προς την Τουρκία να μην διανοηθεί νέα "χερσαία επιχείρηση" μέσα στην Συρία. Έχουμε και λέμε:

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με άκομψο τρόπο (Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ σε αποκλιμάκωση και μοιράστηκε την έντονη αντίθεση του Πενταγώνου σε μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία), Γερμανία (Η ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, σε Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Μη συνεχίσετε τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων), Γαλλία (Το Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε στην Άγκυρα την “έντονη ανησυχία” του για τα τουρκικά πλήγματα στη Συρία και στο Ιράκ), Ρωσία (η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε εκ νέου πως "Νέα τουρκική χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο έδαφος της Συρίας θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή), Κίνα (κάλεσε την Τουρκία (και το Ισραήλ) να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις στη Συρία). Μετά από αυτά, η "νέα στρατιωτική επέμβαση" της Τουρκίας στην Συρία κατά 99% παραπέμπεται στις καλένδες. Και αποθαρρύνει "σενάρια" Ελλήνων εθνικιστών ή Κούρδων που δήθεν εξασκούνται στο Λαύριο. Φτου να πάρει η ευχή, κάτι άλλο πρέπει να σκαρφιστεί ο "Απατεώνας Δικτάτορας" και το παλάτι του...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου