ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Οι ΗΠΑ κουμαντάρουν τα πεδία συγκρούσεων στην Ουκρανία, λέει Γάλλος δημοσιογράφος

 

«Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Φιγκαρό.

Τις ευθύνες των ΗΠΑ για την επιλογή εθελοντών μαχητών και μισθοφόρων αλλά και για όσα διαδραματίζονται στα πεδία των συγκρούσεων στην Ουκρανία ανέδειξε με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ο ανταποκριτής διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Le Figaro, Ζορζ Μπαλμπρουνό.

Ο Μπαλμπρουνό, που επέστρεψε από την Ουκρανία, έχοντας συμμετάσχει σε αποστολή συνοδεύοντας «εθελοντές μαχητές» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ότι οι Αμερικανοί είναι άμεσα «υπεύθυνοι» για τις εξελίξεις στον πόλεμο.

«Τόσο εγώ όσο και εκείνοι βρεθήκαμε προ έκπληξης, όταν ανακαλύψαμε ότι για να μπορέσει να μπει κάποιος στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που βρίσκονται επικεφαλής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και οι εθελοντές «παραλίγο να συλληφθούν» από τους Αμερικανούς, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με ισχύ «μέχρι το τέλος του πολέμου».

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος που πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήμουν με τις διεθνείς ταξιαρχίες και βρέθηκα απέναντι από το Πεντάγωνο».

Πηγή: kosmodromio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου