ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

H ακροδεξιά «σαρώνει» στην Ιταλία-Αξιοποιεί το έλλειμα επίκαιρης Αριστεράς

 

ΥΠΟ ΑΜ - ΙΣΚΡΑ

Ενώ η άλλοτε κραταιά ιταλική Αριστερά «μουχλιάζει» και δίνει την εικόνα ξεπερασμένης δύναμης εκτός των επίκαιρων προβλημάτων και χωρίς ρεαλιστική ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την ιταλική κρίση, «σαρώνει» στην Ιταλία η ακροδεξιά μαζί με λαϊκίστικα κόμματα και βαθιά ενσωματωμένες στο σύστημα δυνάμεις.

Η Αριστερά μόνο αν επαναθεμελιωθεί εκ βάθρων με σύγχρονους ριζοσπαστικούς όρους μπορεί να περάσει σε αντεπίθεση.

Το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρίας Supermedia Youtrend.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας -με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι- εξασφαλίζουν το 20,4% της πρόθεσης ψήφου και αμέσως μετά ακολουθεί η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 20,3%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα “πείθει” το 19,5% των Ιταλών, ενώ το Κίνημα “Πέντε Αστέρια” δεν ξεπερνούν το 14,9%.

Η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, σταματά στο 7,6% και η Ιtalia Viva (του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι) βρίσκεται μόλις στο 2,2%.

Συνολικά, η ευρύτατη πλειοψηφία κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξασφαλίζει το 72,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πρώτη πολιτική συμμαχία της χώρας παραμένει εκείνη της κεντροδεξιάς, της εθνικιστικής δεξιάς και της και της ακροδεξιάς (Forza Italia, Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας) με ποσοστό 49,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου