ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Συλλούρης- Saleh:Καταδίκασαν την αποστολή στρατευμάτων από Τουρκία σε Λιβύη


Στην Κύπρο έφτασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Αguila Sala και πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη το πρωί του Σαββάτου (28/12).

Όπως ανακοινώθηκε από ιστοσελίδες της Λιβύης, ο δημοκρατικά εκλελεγμένος Πρόεδρος της Βουλής της χώρας, Αguila Saleh, έφτασε στην Κύπρο για ενεπίσημες επαφές, στέλνοντας ισχυρά πολιτικά μηνύματα και ενισχύοντας το μέτωπο συμμαχιών, που Αθήνα και Λευκωσία οικοδομούν με κράτη της περιοχής, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.


Σε κοινή δήλωση τους οι δύο ομόλογοι, μετά το τέλος της συνάντηση τους ανέφεραν, «κατά τη σημερινή μας συνάντηση, συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου και ευρύτερου ενδιαφέροντος και συμφωνήσαμε στα ακόλουθα:- Υπογραμμίσαμε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Λιβύης καθώς και την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών. –Επαναβεβαιώσαμε την προσήλωση των δύο Κοινοβουλίων στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου περιλαμβανομένης της Σύμβασης  του ΟΗΕ για το δίκτυο της θάλασσας –θέτουμε ως προτεραιότητα την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου –
Εκφράζουμε την στήριξή  μας σε προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου το ΟΗΕ στη Λιβύη για επίτευξη ειρήνης και συμφιλίωσης σύμφωνα με τους όρους εντολής του».

«Δηλώνουμε ότι η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Τουρκίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και στερείται νομικής βάσης αφού παραβλέπει τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας και δεν έχει τύχει της απαιτούμενης επικύρωσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Επιβεβαιώνουμε την νομιμότητα της εκλεγεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη
καταπολέμησης της τρομοκρατίας ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της Λιβύη. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόθεση της τουρκικής Κυβέρνησης να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη που τυχόν υλοποίησή της  αποτελεί απαράδεκτη επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας.Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις κινήσεις της Κυβέρνησης της Τουρκίας, οι οποίες συμβάλουν στην όξυνση των εντάσεων και στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου».
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται να έχει έχει εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh, όπως πληροφορείται στο ΚΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου