ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα Ρώμης στην Άγκυρα: Δεν θα αποδεχθούμε στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη» διεμήνυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, τελευταίας συνέντευξης Τύπου του έτους που παραχώρησε σήμερα στη Ρώμη.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μίας τουρκικής στρατιωτικής ενέργειας στη Λιβύη προς υποστήριξη των δυνάμεων του Σάρατζ, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένας πόλεμος διά αντιπροσώπων (proxy war) θα επιδείνωνε τις «απίστευτες διασπάσεις» που υπάρχουν στην περιοχή αντί «να προαγάγει τη σταθερότητα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία στρατιωτική κλιμάκωση».


«Παρακάλεσα τον Τούρκο Προέδρο ενάντια σε μία τέτοια στρατιωτική ανάμειξη», είπε ακόμη ο Κόντε που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάθε τέτοια επέμβαση «θα οδηγούσε σε μια απίστευτη στρατιωτική κλιμάκωση, που θα είχε τόσα θύματα αμάχων που δεν θα οδηγούσε σε νίκη κανενός», είπε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός που ζήτησε να αυξηθεί η διπλωματική πίεση προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του, Λουϊτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Ο Κόντε δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να παίξει έναν σημαντικό ρόλο και επομένως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση τους έναντι της Λιβύης με σκοπό την πολιτική λύση.

Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου