ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Επιστολή του προέδρου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ», κ. Έντουαρντ Σπάλτον, που αναφέρεται στο πόσο κακό έκανε το ευρώ στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ-Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Από την αρχή του χρόνου η Ελληνική Κυβέρνηση σταμάτησε την δημοσίευση των μηνιαίων στατιστικών των θανάτων και γεννήσεων. Συνεχίζοντας να το πράττει, θα φαινόταν το πραγματικό κόστος του προγράμματος λιτότητος που εχει επιβάλει η ΕΕ και που δεν θα μπορούσε να κρυφθεί απο αλλη καταλλήλως δουλεμένη στατιστική.
Το 2017 ο συνολικός αριθμός θανάτων ανήλθε σε 123,700 εναντι 118,623 το 2016. Αλλά το 2013, το σύνολο ήταν μόνο 70,830 και πριν από την οικονομική κρίση ο αριθμός των θανάτων κυμαινόταν γύρω στα 60,000 ατομα. Συνεπώς σήμερα πεθαίνει ο διπλάσος αριθμός ανθρώπων από πριν.

Ο λόγος για την μεγάλη αύξηση θανάτων είναι η λιτότητα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ που διέλυσε το Ελληνικό σύστημα υγείας.
Φτώχεια, πείνα, έλλειψη θέρμανσης και αύξηση αυτοκτονιών συμπληρώνουν τον αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μία αύξηση του ανθρώπινου πόνου που πραγματοποιείται σε ένα σύγχρονο ευρωπαικό Κράτος. Αλλά αυτό δεν ενοχλεί το BBC και άλλα ΜΜΕ, γιατί αυτό συμβαίνει στην Ε.Ε, που πιστεύουν ότι είναι ένα ωραίο πράγμα και είναι της μόδας στα αριστερά της πολιτικής. Η κυβέρνηση του Η.Βασιλείου όσο παραμένει μέλος της ΕΕ είναι μέρος της κυβέρνησης της ΕΕ, που φέρει ευθύνες για τους θανάτους καθώς και οι ευρώφιλοι βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση εκλέγεται από τον Ελληνικό λαό, οι αρχες της ΕΕ είναι εκείνες που επιβάλλουν την πολιτική όπως η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, λιμάνια, αεροδρόμα, ηλεκτρικό κλπ. Οι αρχές της ΕΕ επιμένουν επίσης πως η κυβέρνηση επιταχύνει την διαδικασία των πλειστηριασμών κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Μισθοί και συντάξεις έχουν δραστικά μειωθεί και η άμεση και έμμεση φορολογία έχει αυξηθεί.
Για να μην παρεμποδίζονται οι πλειστηριασμοί, έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Περίπου 5 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να καταβάλλουν φόρους και το κράτος μπορεί τώρα να εκπλειστηριάζει ιδιοκτησίες για χρέη απο 500 ευρώ και πάνω.
Θα είχα επιφυλάξεις για τις παραπάνω πληροφορίες εάν δεν προερχόντουσαν από μία αδιάβλητη πηγή. Ο Πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είχε μια διακεκριμένη σταδιοδρομία στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του. Είναι τώρα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του «Μετώπου για μια Ελεύθερη Ελλάδα». Πέρυσι είχα διοργανώσει ένα συνέδριο στο οποίο μίλησε και νόμιζε ότι¨η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί για τον Ελληνικό λαό. Αλλά δεν βελτιώθηκε.
Όσοι παραπονιούνται εδώ για την λιτότητα, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι η μοίρα μας θα έμοιαζε με εκείνη της Ελλάδος, εάν άνθρωποι σαν τον Τόνη Μπλαιρ και τον Κεν Κλαρκ πετυχαίνανε να μας κλειδώσουν στην φυλακή του ευρω. Είναι επί τέλους καιρός να αφήσουμε πίσω το τυρρανικό αυτό δημιούργημα και ίσως να στρέψουμε ένα μικρό κομματι από τον φουσκωμένο προυπολογισμό εξωτερικής βοήθειας για την ανακούφιση των άτυχων υπηκοών της Ελλάδος.

Ευπειθέστατος ,
Εντουαρντ Σπαλτον.
19.2.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου