ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Έργάτες προπηλάκισαν τον Μακρόν



Σοβαρά επεισόδια με  αποτέλεσμα τον προπηλακισμό του ανεξάρτητου υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία, Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Αμιάν της Γαλλίας, κατά την επίσκεψη του πρώην υπουργού Οικονομίας στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Whirpool.
Το εργοστάσιο στη γενέτειρα του Γάλλου πολιτικού απειλείται άμεσα με κλείσιμο, καθώς η διοίκηση έχει αποφασίσει τη μεταφορά του στην Πολωνία, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής σε  μία οικονομία με μικρότερους μισθούς και δασμούς.
Το βίντεο με τους προπηλακισμούς :

Νωρίτερα, τις ίδιες εγκαταστάσεις είχε επισκεφθεί η έτερη υποψήφια για την προεδρία, Μαρίν Λεπέν,
η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους εργαζόμενους, οι οποίοι φώναζαν «Μαρίν για πρόεδρος».
Οι άνθρωποι αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους, βλέπουν στο πρόσωπο της ακροδεξιάς υποψήφιας έναν υποστηρικτή, ο οποίος αντιτίθεται στο άνοιγμα των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν έχει επιτευχθεί οικονομική και πολιτική ένωση μεταξύ των κρατών-μελών.
Ο Μακρόν εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε πολύ κόσμο οι οποίοι τον έσπρωχναν και τον απειλούσαν.
Ο  υποψήφιος (εκλεκτός της Μέρκελ....) για την προεδρία προσπάθησε να τους μιλήσει, αλλά η ένταση ολοένα και αυξανόταν, με συνέπεια οι σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν.
Οι εργαζόμενοι του φώναζαν «σώστε τις δουλειές μας», με τον ίδιο να απαντά ότι «αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Μου είπαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μου μιλήσουν. Ήρθα για αυτό».
Τελικά αποφασίστηκε να γίνει μία συνάντηση του Μακρόν με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων.
Η Λεπέν, νωρίτερα, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί το εργoστάσιο δεν θα κλείσει. Στον αντίποδα, ο Μακρόν είπε στους εργαζομένους ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου