ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Θα επιτεθούμε με πυρηνικά εάν χρειαστεί





Το να διεκδικείς για τον εαυτό σου το δικαίωμα μιας πυρηνικής επίθεσης χωρίς να διευκρινίζεις αυστηρά τις προϋποθέσεις άσκησης ενός τέτοιου δικαιώματος, συνιστά το άκρον άωτο του θράσους και του κυνισμού. Υπογραμμίζει  την υπεροψία της δύναμης και την απεμπόληση των όποιων κανόνων Διεθνούς Δικαίου  διέπουν (έστω υποθετικά) τη διεθνή τάξη...Να τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον της Βρετανίας : 

" Η πρωθυπουργός  Τερέζα Μέι, είναι έτοιμη αν χρειαστεί να εξαπολύσει επίθεση με πυρηνικά ενάντια στους εχθρούς της χώρας, ακόμα και αν η Βρετανία δεν δεχθεί  επίθεση... Κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, το έχουμε κάνει καθαρό ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη χρήση πυρηνικών"...(BBC).
Ένα το κρατούμενο : Η Βρετανία απονέμει στον εαυτό της το δικαίωμα της επίθεσης,   έστω και αν δεν προηγηθεί επιθετική ενέργεια άλλου κράτους εναντίον της...Με άλλα λόγια προάγει  εαυτήν σε Ζορρό της "Διεθνούς Νομιμότητας, που μπορεί να παρέμβει σε επιθετικές ενέργειες  εναντίον τρίτου κράτους  χωρίς την παραμικρή διεθνή νομιμοποίηση. Το σημαντικότερο όμως βρίσκεται στην  απάντηση που δίνει  ο Φάλον στο ερώτημα  "ποιές είναι αυτές οι "ακραίες συνθήκες"  : 
"Καλύτερα να μην διευκρινιστούν ή περιγραφούν, κάτι που θα έδινε στους εχθρούς μας άνεση και θα έκανε αυτά που λέμε λιγότερο αποτρεπτικά. Το βασικό σημείο της αποτροπής είναι πως πρέπει να αφήσεις την αμφιβολία στο μυαλό όποιου έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον μας"...
 
Πίσω από αυτά ουδόλως κρύβεται η αυθαιρεσία του ισχυρού που κρίνει κατά το δοκούν  ενώ ταυτόχρονα περιφρονεί τη Διεθνή Νομιμότητα -  όπως εκφράζεται από τον ΟΗΕ και τα όργανά του...Και ναι μεν δεν  υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ότι το Brexit  συνιστά ανατροφοδοσία του βρετανικού αυτοκρατορικού ονείρου, κόντρα στο υπόγειο όνειρο της γερμανικής ηγεμονίας , όμως  θα περίμενε κανείς λιγότερη μαφιόζικη συμπεριφορά και περισσότερη χρήση προσχημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου