ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΩΜΗ παρέμβαση της Ε.Ε. στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της παραποίησης του ελληνικού ελλείμματος



ΣΧΟΛΙΟ ΓΣχ. Η Κομισιόν κρίνει ότι μπορεί να επεμβαίνει ακόμη και στην Ελληνική  Δικαστική Εξουσία και να υπαγορεύει τη θέλησή της ! Απέναντι σε αυτή τη πολιτική αλητεία, ο Οικουμενικός Ελληνισμός στην ολότητά του – χωρίς εξαιρέσεις και αριστερογενείς αποκλεισμούς -  θα έπρεπε να απαντήσει : ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ! Η Ελληνική Δικαστική Εξουσία ας κρίνει όπως νομίζει, έστω κι αν αυτό οδηγήσει στη χειρότερη δυνατή  κρίση !
 Όσον αφορά το ανθυποκομματίδιο του Γιωργάκη Παπανδρέου,  του ταιριάζει μόνο περιφρονητική σιγή – για τις επί του θέματος δηλώσεις του και για την όλη  υποτελή φυσιογνωμία του…

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Παρέμβαση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ  είχαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Για την Επιτροπή και την Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat» δήλωσε η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν υπερασπιζόμενη ουσιαστικά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Η Επιτροπή καλεί τις ελληνικές αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».
Προτρέπει επίσης τις ελληνικές αρχές «να υποστηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, καθώς και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική στατιστική νομοθεσία και στη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών».

Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον αντιπρόεδρο Βλάντις Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.  
Ανταπάντηση Ευ. Τσακαλώτου στην Κομισιόν
Η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη λίγο μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως ο υπουργός Οικονομικών, ανταπάντησε σήμερα με επιστολή προς την Κομισιόν , στην οποία εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.
«Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Εντούτοις, «παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα», σημείωσε.
Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, «εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.
Και πως τόσο ο Ευ. Τσακαλώτος όσο και η κυβέρνηση «παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης».
Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, «όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του». 
Διαστρέβλωση της αλήθειας
«Είναι φανερό ότι εδώ δεν υπήρξαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, με σκοπιμότητες και συνειδητά ψέματα που αποκαλύφθηκαν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «σκληρή και αποστομωτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο και διαχρονικά της Νέας Δημοκρατίας. Μεθοδεύσεις οι οποίες για μια ακόμη φορά δυστυχώς βρήκαν “ευήκοα ώτα” με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αναπομπή της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ «η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαλύει τους μύθους, τα ψέματα και τα συνωμοσιολογικά παραμύθια και αποκαλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή της περιόδου 2004-2009, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας», ενώ εκτιμά ότι οι νέες εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα, πολιτικά, ηθικά και θεσμικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθώς και την Νέα Δημοκρατία και κυρίως τα στελέχη εκείνα που πρωτοστάτησαν στην επικίνδυνη αυτή μεθόδευση».
«Πια κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια εις βάρος της χώρας, του Ελληνικού λαού, της Ελληνικής οικονομίας και όλων όσοι στάθηκαν αποφασιστικά στις κρίσιμες ώρες για την αποτροπή καταστροφικών εξελίξεων», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.
Διαλύονται οι μύθοι επτά ετών
«Τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν την περίοδο 2010-2015 δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, όπως και την απάντηση Τσακαλώτου σε αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
«Επτά χρόνια, περιμένουμε το τέλος των μύθων. Κύριοι Τσίπρα και Μητσοτάκη, ως εδώ!», υπογραμμίζει και επισημαίνει ότι με την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010, η χώρα ανέκτησε τη χαμένη αξιοπιστία της, τελειώνοντας οριστικά με τα πολιτικά «μαγειρέματα» και λαθροχειρίες που τόσο πλήγωσαν τον τόπο, με κόπο και συστηματική δουλειά, εντός των κανόνων της ΕΕ.
«Προαναγγελία» των «Financial Times»
Να θυμίσουμε πως η παγκόσμια ναυαρχίδα του νεοφιλελεύθερου οικονομικού Τύπου «Financial Times», επανήλθε στο θέμα μετά το δημοσίευμα της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα Κέριν Χόουπ την περασμένη Κυριακή και μάλιστα με άρθρο στο editorial της.
Το γενικό συμπέρασμα αυτού του άρθρου συνοψίζεται στο μην ενοχλείτε τις ανεξάρτητες αρχές, μην ψάχνετε για αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτές, αφού υπεύθυνοι για την κρίση της Ελλάδας είναι οι (εκλεγμένοι) πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου