ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Το μπουρκίνι ρίχνει στην προεκλογική εκστρατεία ο Σαρκοζί


Ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Νικολά Σαρκοζί υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας θα απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν το μπουρκίνι, το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως μεγάλος υποστηρικτής των γαλλικών αξιών και πολέμιος της μετανάστευσης.
Νικολά ΣαρκοζίΌπως είπε, μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του, θα γίνει ο πρόεδρος που «θα επαναφέρει την εξουσία του κράτους».
«Θέλω να γίνω ο πρόεδρος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια στη Γαλλία και για κάθε Γάλλο», τόνισε ενώ κράτησε σκληρή στάση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα γυναικεία μαγιό που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα και τα μαλλιά.
Ήδη στη Γαλλία πολλές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη χρήση τους στις ακτές με την αιτιολογία ότι παραβαίνουν τον κοσμικό χαρακτήρα των γαλλικών νόμων. Μάλιστα το γαλλικό ανώτατο δικαστήριο, έπειτα από προσφυγή οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της ισλαμοφοβίας, καλείται να αποφασίσει αν θα αναιρέσει την απαγόρευση που επέβαλε ο δήμος της Βιλνέβ-Λουμπέ κοντά στη Νίκαια. 

Ο Νικολά Σαρκοζί, που προσπαθεί να πάρει ψήφους και από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, τόνισε πως «αρνείται να επιτρέψει να επιβληθεί το μπουρκίνι στις γαλλικές ακτές και τις πισίνες. Πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση σε ολόκληρη την επικράτεια».
Οι παρόντες τον καταχειροκρότησαν.

Ένταση και στους Σοσιαλιστές

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συγκρούσεις ακόμη και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. 
Ο πρωθυπουργός Βαλς συγκρούστηκε με τη φεμινίστρια υπουργό Παιδείας Ναζά Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία υποστήριξε ότι η απαγόρευση για το μπουρκίνι δεν είναι ευπρόσδεκτη και έχει εξαπολύσει κύμα «λεκτικού ρατσισμού».
«Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου οι γυναίκες θα είναι ελεύθερες και περήφανες για το σώμα τους», είπε η Βαλό-Μπελκασέμ, και τόνισε ότι απαγορεύοντας το «μπουρκίνι ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» στον ρατσισμό, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο ο Μανουέλ Βαλς υποστήριξε ότι το μπουρκίνι αντιπροσωπεύει «τη γυναικεία σκλαβιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου