ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙ 19 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ!του Δημήτρη Σουλιώτη*

Ο Κατσικούλης Μιχάλης στις 31/1/2015 κατέθεσε αίτηση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την αναγνώριση της αναπηρίας του και την παροχή της σχετικής σύνταξης.  Στις 11/4/16 δηλ. δεκατέσσερις μήνες μετά (!), το ΚΕΠΑ αναγνωρίζει την πάθησή του και του δίνει βαθμό αναπηρίας 81%! Σημειώνουμε ότι αυτές οι «επιστημονικές διαδικασίες» του ΚΕΠΑ είναι διατεταγμένες και αποσκοπούν τελικά στην καθυστέρηση της συνταξιοδότησης και την εξοικονόμηση πόρων, στα πλαίσια της πολιτικής των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της «αγάπης στον λαό»!...  

Στις 15/5/16 ο Κατσικούλης καταθέτει στην Πρόνοια του Πειραιά την πιστοποίηση της αναπηρίας του για την χορήγηση σύνταξης ΑΜΕΑ. Η Πρόνοια εγκρίνει μεν την χορήγηση της σύνταξης, αλλά του ανακοινώνει ότι πρώτον, αυτή θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη του 16 δηλ. με 4 μήνες καθυστέρηση (!), και δεύτερον ότι η αναδρομικότητα καταβολής των συντάξεων λογίζεται ΟΧΙ από τότε που έμεινε ανάπηρος και υπέβαλλε την αίτηση, αλλά από την ημερομηνία αναγνώρισης της αναπηρίας του από το ΚΕΠΑ!.... Έτσι, και σύμφωνα με τον «προοδευτικό εκσυγχρονισμό» του συστήματος, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος στα πλαίσια της «ανθρωπιστικής κρίσης» καταδίκασαν τον Μιχάλη Κατσικούλη να παραμείνει νηστικός επί 19 μήνες και του «τρώνε» τις συντάξεις 14,5 μηνών!
.

Υπενθυμίζουμε ότι με προηγούμενη ανακοίνωση είχαμε καταγγείλει ότι οι εξαθλιωμένοι ανάπηροι και άποροι του συστήματος για να έχουν την δυνατότητα να εξετασθούν από το ΚΕΠΑ, υποχρεώνονται από την κυβέρνηση να καταβάλλουν παράβολο 48 περίπου ευρώ, διαφορετικά ρίχνονται στα σκουπίδια του πολιτικού συστήματος!.... Είχαμε ακούσει ότι το δίδυμο Κατρούγκαλος – Φωτίου, μετά την κατακραυγή, επρόκειτο να καταργήσει αυτό το αίσχος, αλλά μέχρι τώρα οι ανάπηροι δεν είδαν καμιά σχετική πρωτοβουλία…..
  

*Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

27.8.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου