ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μπέϊμπι λίνο στον Πρόεδρο της Τσεχίας




Του  Γιάγκου Ράπτη
Ομολογώ ότι θα  γούσταρα σφόδρα το πόστο  του Προέδρου μιας  Δημοκρατίας, όχι όμως και το συγκεκριμένο της Τσεχίας,  και μάλιστα στις μέρες μας….
Ακούς εκεί, να βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών  Λούμπομιρ Ζαοράλεκ   και να εκφράζει  τη λύπη του για τις δηλώσεις του Προέδρου της χώρας του σχετικά με την είσοδο της Τσεχίας στην ευρωζώνη άμα τη εξόδω της Ελλάδας!
Τέτοια προεδρική ξεφτίλα δεν πρέπει να έχει λάβει χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους ! Ούτε μωρό να ήταν, ούτε ΑΜΕΑ, η αυτού εξοχότης ! Είμαι δε βέβαιος ότι εάν η υπόθεση παραπεμπόταν  στον Νίκο τον Αλέφαντο για συστηματικότερο  σχολιασμό, τότε τα λεγόμενά του  θα σπάζανε γλόμπους – τουτέστι θα κάνανε «μπαμ» -  σύμφωνα με μια κάργα  λογοτεχνική έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο αείμνηστος Ζαμπέτας για την αδελφή του ληστή τραπεζών Αννίτα Βενάρδου…
Εδώ θάθελα να πω «έτερον ουδέν» και να κάνω περαιτέρω μόκο, όμως δεν σ’  αφήνουνε ν’ αγιάσεις σ’ αυτή την Ευρώπη….

Ο Τσέχος Πρωθυπουργός κ. Σομπότκα, αφού έκανε κι αυτός μια αλλαξιά μπέϊμπι λίνο στον Πρόεδρο της χώρας του, βρήκε την ευκαιρία να   μαλώσει κι εμάς γιατί  δεν φυλάξαμε καλά τα σύνορα Σένγκεν…Δεν φταίμε – είπε- για την οικονομική, προσφυγική και μεταναστευτική κρίση alltogether,αλλά δεν είμαστε και τέλειοι….
Ο άνθρωπος παρερμήνευσε την κρίση – που είναι τόσο αντικειμενική  όσο μια σημαδευτή ντουφεκιά στο κεφάλι…Και μαθημένος με σκολιαρούδια προεδρικού επιπέδου, μας ξεφούρνισε τη μεγάλη σοφία  περί της ατέλειάς μας…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τον λες ή δεν τον λες καρυοθραύστη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου