ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Κρήτη: Δικαίωση, 5 χρόνια μετά, για τους κατοίκους στο Αποπηγάδι




 
Ακόμα μία αθωωτική απόφαση, την 6η συνεχή, εξέδωσαν τα δικαστήρια των Χανίων για τους κατοίκους του Αποπηγαδίου, οι οποίοι τον Απρίλιο του 2010 είχαν σταματήσει τα μηχανήματα των εταιριών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά τους.

Στη συγκεκριμένη δίκη κάθισαν στο εδώλιο τέσσερα άτομα, κάτοικοι των ορεινών χωριών των Χανίων, με την κατηγορία της "παράνομης βίας" μετά από μήνυση που κατέθεσε η εταιρία "Αιολική Α.Ε.".

Οι κατηγορούμενοι αι οι συνήγοροί τους τόνισαν πως αντέδρασαν βάζοντας τα σώματά τους μπροστά στις μπουλντόζες υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χώρο και την πατρογονική τους γη, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών επιχειρήθηκε να γίνει μέσα σε ιδιωτικές περιουσίες που χαρακτηρίστηκαν από τη μία μέρα στην άλλη ως δασικές εκτάσεις.



Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των κατηγορουμένων και εξέδωσε αθωωτική απόφαση ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε εκτενής αναφορά στις επιπτώσεις  από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης.

Για τα γεγονότα στο Αποπηγάδι το 2010 έχουν υποβληθεί συνολικά εννέα μηνύσεις από τις εταιρίες των Αιολικών εις βάρος κατοίκων της περιοχής. Η συγκεκριμένη ήταν η 6η αθωωτική απόφαση ενώ η επόμενη δίκη έχει προσδιοριστεί γα τον προσεχή Μάρτιο.



ΣΧΕΤΙΚΑ .















Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου