ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

O Mηλιός , η αστρολογία και άλλες προοδευτικές δυνάμεις…


 Ο  Γιάννης Μηλιός με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το βράδυ της 18.3.15,  αποχαιρέτησε το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως αυτό δεν σήμαινε παραίτηση : Γιατί στην ουσία τον «παραίτησαν»   βάζοντας ως νέο υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας τον  Αλέκο  Καλύβη.

Σε ένα αστρολογικό ιστότοπο(!) διαβάζω ότι ο  Γιάννης Μηλιός είχε ασκήσει κριτική στην οικονομική Πολιτική της κυβέρνησης και σε άρθρο του είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup , καθώς περιέγραφε τη διαπραγμάτευση ως «άλμα με δεμένα μάτια», έκανε λόγο για «στρατηγική υποχώρηση» στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για υπερβολική ανάδειξη της «επικοινωνιακής διαχείρισης».
 Μάλιστα, έτσι πιθανόν να έχουν τα πράγματα, μόνο που ο Μηλιός ήταν ο θεωρητικός των διαπραγματεύσεων. Τώρα πιθανόν να κατάλαβε ότι το να συζητάς χωρίς πυγμή ή έστω χωρίς μπλόφα, δεν βγάζει πουθενά.




Όταν ο Μηλιός εξέφραζε τις αντιρρήσεις του,
ο  Γιάνης Βαρουφάκης είχε  αντιδράσει χρεώνοντάς του ότι χρησιμοποιεί «το αφήγημα της ΝΔ». 
 Μάλιστα, το «αφήγημα», αυτή τη νεωτερίζουσα μπούρδα, που λέγεται γιατί έτσι κάποιοι αισθάνονται ότι καινοτομούν τζάμπα – όπως λέμε τζάμπα μάγκας, τζάμπα γλωσσοπλάστης κλπ.

Ωραία ως εδώ, και τώρα η ώρα  των ισχυρισμών της  συγκεκριμένης αστρολογικής κομπανίας  :  
 «Από αστρολογική πλευράς, στο άρθρο μας με τίτλο «Οι χρησμοί του Μάρτιου για την Ελλάδα» γράφαμε χαρακτηριστικά: «Ο προοδευμένος Kronos (πλανήτης της Uranian Astrology) που υποδεικνύει την κυβέρνηση αλλά και τον τρόπο διακυβέρνησης....  υποδεικνύει ασυμφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε παραιτήσεις ή απομακρύνσεις από τους κόλπους αυτής».

Πάρτε τα τώρα όλα μαζί – την παραίτηση που ήταν έξωση, την επαναστατική νοηματοδότηση της διαπραγμάτευσης , το αφηγείσθαι, την επίδραση του Kronos (σε απλά λατινικά) – και βγάλτε συμπέρασμα : Η παραπληροφόρηση  είναι αειφορική σε αυτή τη χώρα