ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Φρανκφούρτη, 18 Mαρτίου 2015


Συντάκτης:  Αντιεξουσιαστική κίνηση

Στις 18/3 η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία της αγοράς και του κράτους αποπειράθηκε να γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΚΤ. Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο κόστους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ο μόνος σκοπός του ήταν η συμβολική εμπέδωση του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτικού αφηγήματος της Ε.Ε. Την ημέρα αυτή διαλέξαμε από κοινού με σειρά πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη, μέσα από τη συμμαχία Blockupy, για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Πράγματι πάνω από 20.000 διαδηλωτές (από τους οποίους αρκετές χιλιάδες συγκρότησαν το αντιεξουσιαστικό μπλοκ), συμμετείχαν σε ένα δυναμικό σύνολο πολύμορφων δράσεων αποδεικνύοντας πια ότι ο καθρέφτης της Ευρώπης έχει ραγίσει για τα καλά.
Η περιβόητη γερμανική αστυνομία, παρά την επάξια κερδισμένη φήμη της ως «πρότυπου» ολοκληρωτικής διαχείρισης και καταστολής, δεν κατάφερε να εκτελέσει την αποστολή που της ανέθεσαν, αυτή της διασποράς του φόβου και της προστασίας της βιτρίνας του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.
Παρά τις 350 προσαγωγές, από τις οποίες οι 20 κατέληξαν σε συλλήψεις, και παρά τη μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους της πόλης σε ζώνη εξαίρεσης, η μεθοδική οργάνωση των κινητοποιήσεων από το Blockupy αφενός και το πείσμα των διαδηλωτών αφετέρου προκάλεσαν ένα αποφασιστικό πλήγμα στην αδιαμφισβήτητη μέχρι τώρα παντοδυναμία του γερμανικού κατασταλτικού μηχανισμού.
Πέραν της έκδηλης μαχητικότητας των κινητοποιήσεων που συνδιοργανώθηκαν, αποδείχτηκε στην πράξη ότι μέσω της διεθνικής κινηματικής δικτύωσης έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε πλέον να συνθέτουμε κοινές δράσεις, να προσδίδουμε από κοινού πολιτικό νόημα στις πρακτικές και τις κινητοποιήσεις μας και να προωθούμε διεθνικούς αγώνες ενάντια στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, χωρίς εθνολαϊκιστικά παραληρήματα και εθνοκρατικούς ψευδο-λεονταρισμούς.

Η Α.Κ., ως γέννημα-θρέμμα διεθνών συναντήσεων από το 2003 με τη σύνοδο κορυφής, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Blockupy Frankfurt, έχοντας συμμετάσχει εδώ και χρόνια στις διαδικασίες που τo έκαναν πραγματικότητα. Η συμμετοχή μας στην πλατφόρμα του Beyond Europe ήταν η επιβεβαίωση των επιλογών μας.
Η διεθνοποίηση των αγώνων, η διασύνδεσή τους σε τοπικό επίπεδο με αντίστοιχους άλλων χωρών (Σκουριές, No Tav, ZAD κ.λπ.) και η αλληλεπίδραση με τα κινήματα της Ευρώπης ήταν πάντα προτεραιότητά μας και ζητούμενο.
Εξάλλου, όλοι/ες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι απέναντι στη διεθνοποιημένη κυριαρχία δεν μπορεί να παραχθεί αποτελεσματική πολιτική και κοινωνική δράση, αν δεν προωθήσουμε την προοπτική της αντιεξουσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμβαθύνοντας τη διεθνή δικτύωση των αγώνων και των κινημάτων για την κοινωνική απελευθέρωση.
Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε εκεί που το δημόσιο, ελεύθερο και κοινωνικό μάχεται την αγορά και το κράτος και   στους δρόμους της Φρανκφούρτης αυτή η μάχη κέρδισε τον δικό της χρόνο και χώρο στην ευρωπαϊκή μητρόπολη του κεφαλαίου.
Φρανκφούρτη, 19 Μαρτίου 2015
Αντιεξουσιαστική κίνηση