ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτική κατακραυγή εναντίον των αλλοιώσεων Πλάκας και Εξαρχείων



Απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αλλάζουν τη χρήση κτηρίων στην Πλάκα και τα Εξάρχεια και συζητείται σήμερα στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος,  ζητάει το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων . Εξ άλλου  ο Νικήτας  Κακλαμάνης, ως δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής, δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση στο Κοινοβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.
·          
«Πρέπει να ανατραπεί η διάταξη του νομοσχεδίου!» είπε ο  Δήμαρχος Γ. Καμίνης καταγγέλλοντας τον «αιφνιδιασμό» του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά, που ενέταξε «εν κρυπτώ» και «χωρίς διαβούλευση», τη ρύθμιση «που ακυρώνει το προγενέστερο Π.Δ. με το οποίο ορίζονται οι χρήσεις των ακινήτων». Εξήγησε πως «οι άδειες λειτουργίας για τα μαγαζιά είναι προσωποπαγείς και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει» :  «Δεν θέλουμε νεκροταφείο την Πλάκα, αλλά θέλουμε να διατηρηθεί η νομιμότητα», τόνισε.

Ο  Νικ. Κακλαμάνης  χαρακτήρισε ως «παγαποντιά» τη σύνταξη της εν λόγω ρύθμισης, γιατί «το προηγούμενο βράδυ άλλαξε η διατύπωση της διάταξης και αναγράφεται ότι 'σε εγκατεστημένη χρήση δίνεται άδεια βοηθητικού χώρου στον πρώτο όροφο του κτηρίου'».

Και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης : «Δεν λέμε η Πλάκα να παραμείνει αμιγούς κατοικίας, αλλά επιμένουμε ότι δεν πρέπει να γίνει επέκταση των αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί για πολλά χρόνια είμαστε αντιμέτωποι με την ασυδοσία των καταστηματαρχών».

ΠΗΓΗ : Η.Β. ΑΥΓΗ