ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ηρώ Διώτη * : Το μέλλον του περιβάλλοντος αόρατον….



Σωστά ο καινούριος Υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης έκλεισε την ομιλία του κατά την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου, λέγοντας πως δεν πρόκειται να πει τι θα κάνει και δε θα εκθέσει κάποιο σχέδιο ! Είναι γεγονός πως κανένα σχέδιο δεν υπήρξε από αυτές τις κυβερνήσεις για το συγκεκριμένο Υπουργείο, πέραν του ξηλώματος κάθε προστατευτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον. . Ακόμη σωστά επεσήμανε ο Υπουργός ότι μόνο εκ των υστέρων θα ανακοινώνει τι έπραξε, διότι είναι στην πολιτική της κυβέρνησης οι αντιδημοκρατικοί αιφνιδιασμοί που σοκάρουν την ελληνική κοινωνία, τόσο ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, όπως, λανθασμένα, πίστευαν ότι θα γίνει και με το θέμα της ΕΡΤ. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι αστείο να μιλάνε για δημοκρατία και πολιτισμό, όπως ο κ. Μανιάτης.



Επίσης ορθά είπε στην ομιλία του ότι πολλοί τον θεωρούν άνθρωπο των Υδρογονανθράκων. Εμείς πιστεύουμε, σε αντίθεση με τον κ. Μανιάτη που καθόλου δεν έθιξε τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ότι το ΥΠΕΚΑ δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο που να βάζει σε εφαρμογή σχέδια τα οποία ενδιαφέρουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα - όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων - αλλά σχέδια για το φυσικό περιβάλλον, για την χωροταξία που δεν υπάρχει, για το κτηματολόγιο που δεν έγινε , για τα νερά που ξεπουλιούνται, για τα δάση που μένουν απροστάτευτα και παραδίδονται σε ιδιώτες, για την βιοποικιλότητα που μόνο στην Ελλάδα είναι άγνωστη λέξη, για μια σειρά αγαθά που είναι περιουσία της ελληνικής κοινωνίας..



Λέμε στον κ. Μανιάτη ότι όσες παροιμίες κι αν ξέρει δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που είναι ζοφερή για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά, λόγω της πολιτικής της δικής τους και των δανειστών. Εμείς θα φροντίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην εκποιηθεί το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι μέχρι να φύγουν, κάτι που ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επιδιώκουμε να γίνει σύντομα προς όφελος των ανθρώπων, της φύσης και του πολιτισμού.

*Η Ηρώ Διώτη είναι βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ