ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ – ΖΗΤΩ ΤΟ BLACK AND DECKER !




Ενίοτε η Ιστορία ξεκινάει σαν κωμωδία για να καταλήξει σε μια τραγωδία, της οποίας την ερμηνεία πολλοί «προοδευτικοί» αποφεύγουν να επιχειρήσουν….



Ο παραπάνω τίτλος είναι σύνθημα της πρώϊμης μεταπολίτευσης, όταν η σοβαρότητα και τα σφυροδρέπανα πλεόναζαν μεν αλλά πάντοτε υπήρχαν κάποιοι διατεθειμένοι να κάνουν πλάκα….



Και τώρα; Τώρα στη Λετονία, κατά πως γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, με απόφαση του Κοινοβουλίου τέθηκε εκτός νόμου η χρήση των συμβόλων εκείνων που σχετίζονται με την πρώην Σοβιετική Ενωση !( σφυροδρέπανο, κόκκινο αστέρι , οι ύμνοι της ΕΣΣΔ….).



Γράφει ο Μπογιόπουλος :

Αυτή η νέα «δημοκρατική» εξέλιξη ανασκολόπισης της Ιστορίας, της ιταμής διασύνδεσης του φασισμού με το σοσιαλισμό και της επιβολής κατάστασης παρανομίας για τα εμβλήματα του σοβιετικού λαού του οποίου η σημαία με το σφυροδρέπανο αποτελεί το σύμβολο της συντριβής του ναζισμού,συνέβη:



Πρώτον, σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ, η οποία τηρεί απαρεγκλίτως τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες. Ανάμεσα στις άλλες ντιρεκτίβες εφαρμόζει και εκείνη βάσει της οποίας επιθυμούν οι φιλοευρωπαϊκοί πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα να… «εκσυγχρονίσουν», όπως λένε, τη «αντιρατσιστική» νομοθεσία της χώρας.



Δεύτερον, σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της πολυκομματικής (και εκεί) κυβέρνησης προέρχεται από το κόμμα «Ενότητα». Το συγκεκριμένο κόμμα ανήκει στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην ίδια ομάδα, δηλαδή, στην οποία συμμετέχει η κυρία Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Ραχόι και άλλοι…



Ερώτημα προς τον Ν.Μπογιόπουλο : Πως είναι δυνατόν μια πρώην σοσιαλιστική χώρα να φτάσει σε τέτοιους πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων υπό συνθήκες κρίσης, ανεργίας κλπ., ώστε να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις; Πως εξουδετερώθηκε εκείνη η πολιτική ισχύς που υποτίθεται ότι στήριζε κάποτε ένα ολόκληρο καθεστώς;