ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νεοφιλελεύθεροι - νεοκανίβαλοι, και μια δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή
Η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στη Κυψέλη – και η μετέπειτα «επανορθωτική δήλωση» κάποιων που  «δεν ήξεραν» από ποιούς κοβόταν το ρεύμα ! – σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διακοπή λειτουργίας  ή επιβολή επιβαρύνσεων σε βασικά ιδρύματα της προνοιακής πολιτικής της χώρας – και ένα τέτοιο είναι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα -  είναι χαρακτηριστικές όψεις  της ανάλγητης πολιτικής της Τρόϊκας  εσωτερικού, τοις κείνων (χ)ρήμασιν πειθόμενη……

Σε όλη τη χώρα οι ΑΜΕΑ(Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες) βιώνουν μια τρομακτική αγωνία  για το μέλλον των «κελυφών» μέσα στα οποία εξασφαλίζουν μια στοιχειώδη κοινωνική ζωή,  ή ακόμη  και τις δυνατότητες για  μια μελλοντική ένταξη στον παραγωγικό ιστό . Με αφορμή το περιστατικό της Κυψέλης αλλά και την γενικότερη  απαξίωση και εγκατάλειψη των Ιδρυμάτων Πρόνοιας,  ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Μία συντεταγμένη πολιτεία που έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους όλους εκείνους που αδυνατούν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους, λόγω της ιδιαιτερότητας των κοινωνικών τους προβλημάτων, είναι μία πολιτεία ανάλγητη και επικίνδυνη.

Ο απόλυτος νεοφιλελευθερισμός μιας αχαλίνωτης αγοράς συνεχίζει ακόμα και σήμερα να σωρεύει πλούτο σε λίγους, μοιράζοντας φτώχεια και ανασφάλεια σε πολλούς, εξευτελίζοντας την αξιοπρέπειά τους.
Το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι η κορυφή του Παγόβουνου. Είναι η αρχή ενός κοινωνικού ολοκαυτώματος που κατεδαφίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και επιβάλλει τον εφιάλτη της απόγνωσης σε εκείνους που όφειλε πρώτιστα να επιδείξει ανθρώπινο πρόσωπο.
Τα ιδρύματα Πρόνοιας ζουν σε ένταση, έκταση και καθολικότητα το δράμα της απελπισίας, αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο τα άφησε στην τύχη τους περικόπτοντας ακόμα και τις ελάχιστες δαπάνες που όφειλε για τη στήριξή τους, αλλά διέπραξε και το έγκλημα μη εξαίρεσής τους από το περίφημο «κούρεμα» των ομολόγων.
Κύριε Προβόπουλε, κύριοι της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ιδού το «περίλαμπρο» και «ένδοξο» έργο σας. Την τελευταία στιγμή μετατρέψετε σε ομόλογα, τα ελάχιστα αποθεματικά των Ιδρυμάτων Χρόνιων Παθήσεων - που είχαν με αιματηρές οικονομίες συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση δύσκολων στιγμών - όταν μάλιστα ένα μήνα πριν την ενέργεια αυτή πληρώσατε εις ολόκληρο τα ομόλογα κάποιων άλλων.
Όταν κάθε πρόσωπο με βαριά αναπηρία (νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμός) καλείται να σηκώσει μόνο του το σταυρό του κοινωνικού του μαρτυρίου, όταν ζητάτε από οικογένειες που έχετε οδηγήσει στην εξαθλίωση να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του κοινωνικού και οικονομικού κόστους της αναπηρίας, αυτό δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί κοινωνικός κανιβαλισμός.
»