ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Αυτή η υπόθεση  σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Αποπηγάδι της Κρήτης, σχετικά με τις γνωμοδοτήσεις  του ερευνητή Γιάννη Αρνέλλου σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σχετικά με τις διασυνδέσεις οικολογικών οργανώσεων με το αιολικό  λόμπυ, σχετικά με ορισμένες ενεργειακές «θεραπείες» του κλίματος που ενδέχεται να είναι χειρότερες από την ίδια την αρρώστια, σχετικά με το τι συνιστά «υπεύθυνη» ή  «μαχόμενη», ή «ιδιοτελή», ή «από καθέδρας» ή «εξαγοράσιμη» οικολογία -  αυτή η υπόθεση είναι πολύ μεγάλη έως τεράστια, άξια να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Και γι αυτό ακριβώς δεν μπορώ αλλά ούτε  και  αποβλέπω  να την κλείσω σε ένα αρθρίδιο.  Εδώ μπορώ μόνο να  θυμίσω τη «φιλική» διαδικασία εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Αποπηγάδι – κατά πως φαίνεται στη φωτογραφία, που αναρτήθηκε στον παρόντα ιστότοπο  στις 22.2.2010. ΜΙΑ ΦΥΣΗ ΑΦΥΣΙΚΗ  : Διαδικασία που διαψεύδει τις προδιαγραφές των Οικολόγων «καλής πίστης» και που   εμμέσως αφορά  το  Δ Γερμανικό  Ράϊχ – γνωστό για την επιδίωξή  του  να χρησιμοποιήσει την ελληνική ύπαιθρο για τη συγκεντρωτική παραγωγή ενέργειας ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δι’  ίδιον όφελος – πράγμα που προκύπτει ΚΑΙ από την αντιγνωμία Σπύρου Κουβέλη – Παπακωνσταντίνου αλλά ΚΑΙ από την πρόσφατη  εκτίμηση  ενός έγκυρου δημοσιογράφου όπως ο Δελαστίκ (Χτεσινή εκδήλωση της εφημερίδας «Χριστιανική»).
Επιφυλάσσομαι λοιπόν να κρίνω άτομα και οργανώσεις, αλλά δημοσιεύω το κείμενο ενός κατοίκου από το Αποπηγάδι  με μια ονοματολογική αναφορά,  καθώς και τη φωτογραφία με  ένα προφανώς-μη-αυτοκτονήσαντα- χρυσαετό  της περιοχής….
Λέει ο  κάτοικος :
Στην ΑΝΙΜΑ είναι ο Αρνέλος Γιάννης  ...

Όπου η εταιρία θυγατρική της πολυεθνικής EDF στην
ΜΠΕ της για το Αποπηγαδι ανέφερε,ότι,πουλία όπως ο γύπας και ο χρυσαετός είναι ανύπαρκτα
στην περιοχή,  με υπογραφή  του Γιάννη Αρνέλου ο οποίος είναι μέσα στην ΑΝΙΜΑ ...

Έπειτα σκοτώθηκε ένας χρυσαετός αφού εγκαταστάθηκαν οι σβούροι - ανεμογεννήτριες ... Επιβεβαιώθηκαν οι απότομες έντονες  αντιδράσεις των κατοίκων που φώναζαν για τα πουλιά και το καταφύγιο αυτό το κόσμημα της φύσης το βουνό Αποπηγάδι.

 Χρυσαετός είναι η Βιτσίλα στην τοπική διάλεκτο και Βιτσιλόκουμο
η περιοχή του βουνού στο Απόπηγάδι,εκεί κοντά που βρέθηκε σκοτωμένος απο τις ανεμογεννήτριες ο Χρυσαετός.
 Όπου κατα ετυμολογία είναι ο κούμος της Βιτσίλας δηλαδή το σπίτι του Χρυσαετού ...
Έπειτα ο Γύπας στην τοπική διάλεκτο ονομάζεται  Καναβός και η περιοχή Καναβόκοιτη,
η οποία βρίσκεται κι αυτή πολύ κοντά στο εν λόγω αιολικό  πάρκο ..
Καναβόκοιτη σημαίνει κοίτη των Καναβών , δηλαδή ο τόπος όπου κάθονται  οι Γύπες ...

Δυο λόγια για τα τοπωνύμια του Αποπηγαδιού και για τα πουλιά.
Στέλνω και την φωτογραφία του σκοτωμένου χρυσαετού ...

Σπύρος Παναγιωτάκης κάτοικος απο το Αποπηγάδι της Κρήτης ...
Οι αναγνώστες αυτού του ιστότοπου θα αναρωτηθούν : Καλά όλα αυτά, είναι στα  υπόψη για αξιολόγηση. Αλλά αυτό το ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΩΝ στον τίτλο τι νόημα έχει;
Απλούστατα, σημαίνει ότι  όταν η τοποθεσία των   «Αμπελοκήπων» (περιοχή των Αθηνών)  ήταν  αυτό που έλεγε το  όνομά της (=αμπέλια+κήποι), θα ήταν εξαιρετικά άτοπος ο  ισχυρισμός μιας  περιβαλλοντικής μελέτης (!!!) περί της ανυπαρξίας κήπων….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου