ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τώρα «τη βρίσκουν» και από τους φιλάθλους…..


Όταν το βουνό δεν πάει στον Μωάμεθ, τότε ο Μωάμεθ πάει στο βουνό…Η κατάσταση  του φίλαθλου «χώρου», όπως εκφραζόταν με εκείνες τις τρομερές φυλλάδες (εφημερίδες),τις  7-8 τον αριθμό, με τους πηχυαίους τίτλους και τα πρασινοκοκινοκίτρινα (!) εξώφυλλα, φαινόταν μάλλον αθεράπευτη….Όμως το γηπεδικό πνεύμα ήταν αδύνατο να μην επηρεασθεί από το γενικότερο, αντιμνημονιακό πνεύμα, το γήπεδο ήταν αδύνατο   να μείνει «άβατο» στην πολιτική αντίρρηση, οι φίλαθλοι  δεν ήταν δυνατό  να παραμένουν επάπειρον «φευγάτοι» στις τρίπλες και στα έξυπνα γκολ….Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν πήγαινε  στην πολιτική, όμως η πολιτική πήγε στον κόσμο του ποδοσφαίρου….Χωρίς πολιτικούς ινστρούχτορες και χωρίς «στημένες φάσεις», οι άνθρωποι των γηπέδων έδωσαν το θερμό παρών τους στην  πάλη κατά του Μνημονίου. Σαν αποτέλεσμα, ήλθαν πολιτικές ανακοινώσεις όπως αυτή της ΚΟΕ (25.10.2011)......

«Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι εξέφρασαν το σαββατοκύριακο την οργή τους για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στο Ηράκλειο Κρήτης αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την τρόικα και μπρος». Στη Νέα Σμύρνη «Κάτω η χούντα του Μπατσόκ». Στο ΟΑΚΑ «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, σε ευρωπαϊκούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά φωνάχτηκαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού αλλά και αρκετά ευρηματικά για τη Μέρκελ, το χρέος και τις δόσεις.

Χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι εκφράζουν παντού την αντίθεσή τους στην πολιτική ξεπουλήματος της χώρας και εξαθλίωσης του λαού. Τα γήπεδα δεν θα μπορούσαν να μείνουν απέξω. Οι φίλαθλοι, αντί να σφάζονται μεταξύ τους, μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στους σύγχρονους δυνάστες. Χαρακτηριστική η σκηνή στο Περιστέρι όπου οι αντίπαλοι φίλαθλοι του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννενα φώναζαν μαζί αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων – που διατάχτηκε στη βάση σχετικής οδηγίας της UEFA -  για να κατέβουν τα πολιτικά πανό και να σταματήσουν τα συνθήματα, οι έρευνες σε αυτοκίνητα, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις για να βρεθούν τα πανό, παραπέμπουν κατευθείαν σε ημέρες 1967 και Παπαδόπουλου. Εκείνη η χούντα δεν κατάφερε να εμποδίσει τη μαθητική νεολαία να πνίξει το δικτάτορα Παπαδόπουλο μέσα σε ειρωνικά χειροκροτήματα και σφυρίγματα στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 1969. Έτσι και σήμερα, οι γελοίες πρακτικές της κυβέρνησης και των μηχανισμών της δεν θα εμποδίσουν τη λαϊκή οργή να εκφράζεται παντού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου