ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας….


Η «αναθέσμιση της ελληνικής πολιτείας» έχει ως σιωπηρή προϋπόθεση την επιβίωση της ελληνικής πολιτείας ως ανεξάρτητης οντότητας…Ενδιαφέρουσα και ιδίως αισιόδοξη φαίνεται η άποψη  του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου , που συνεντευξιάζεται στην «Κυριακάτικη Αυριανή» (23-10-2011) και υποστηρίζει   την ανάγκη αλλαγής των θεσμών, ενώ παράλληλα δίνει εξηγήσεις για το τέλος της συνεργασίας  του με τον Γιάννη Δημαρά στα πλαίσια του «Άρματος Πολιτών».


Λέει ο Β. Οικονόμου :


 οι ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να παραδειγματίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς τιμωρώντας τους Έλληνες, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως συστημικό αλλά επιμένουν ότι το πρόβλημα είναι ενδογενές της χώρας μας. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παθογένειες στην Ελλάδα και στη μορφή ανάπτυξής της. Αλλαγές πρέπει να γίνουν σίγουρα και άμεσα! Όμως οι πραγματικές στρεβλώσεις δεν αντιμετωπίζονται με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Τελικά το μόνο που επιτυγχάνει αυτή η πολιτική είναι η «επένδυση» στην φτώχεια και την ανέχεια για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γεγονός που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέο ακόμα πιο επικίνδυνο αδιέξοδο!


Στο ερώτημα για τις εξελίξεις μέσα στα πλαίσια του «Άρματος Πολιτών»,  για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Δημαρά και για το νέο σχήμα των «Ελεύθερων Πολιτών»,  ο Β. Οικονόμου απαντά :


Το «Άρμα Πολιτών» προσπάθησε να παίξει ενοποιητικό ρόλο για τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κόσμο που αποδεσμεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπόρεσε να συσπειρώσει σημαντικό τμήμα τους. Για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Πρέπει να πάμε σε κάτι πιο μεγάλο, όχι μέσα από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Σε αυτό το επίπεδο έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις αν και συμφωνούμε στο ζητούμενο. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μια ενωμένη και μεγάλη κεντροαριστερά που θα μπορέσει να καταθέσει την θετική διέξοδο διακυβέρνησης έξω από τα πλαίσια των δύο παλαιών κομμάτων εξουσίας που συμφωνούν σε μια (νέο)φιλελεύθερη πολιτική και διαφωνούν σε λεπτομέρειες και στα πρόσωπα που θα διαχειριστούν την φτώχεια του ελληνικού λαού!...... Οι «Ελεύθεροι Πολίτες», είναι μια νέα πανελλήνια Πολιτική Κίνηση πολλών στελεχών που στοχεύουν στην Ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και στην Συνάντηση με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Οικολογίας….Οι σχέσεις μου με τον Γιάννη(Δημαρά) δεν έχουν διαταραχθεί. Έχουμε αυτή την στιγμή διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι αγωνίες μας είναι κοινές και συμφωνούμε στα περισσότερα θέματα για το πώς πρέπει να πορευθεί η κοινωνία και η χώρα. Πιστεύω ότι είμαστε σύμμαχοι και συναγωνιστές και ίσως οι εξελίξεις να επιτρέψουν την κοινή μας δράση…..



Τέλος ο ανεξάρτητος βουλευτής που πρωτοστάτησε στο κίνημα των διαφωνούντων εναντίον του Μνημονίου, δίνει την άποψή του για την προοπτική των εκλογών και για διάφορα που (εικάζεται ότι) μαγειρεύονται, μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών :


« Διαφωνώ με κάθε κομψή ή άκομψη εκτροπή. Να γίνουν εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και να αποφασίσει ποιος με ποιους όρους και σε ποιο πλαίσιο θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση. Τις δυνατότητες τελικά και των συνεργασιών, κουλτούρα που θεωρώ ότι λείπει από την χώρα μας, θα την επιλέξει ο ελληνικός λαός και όχι οι μυστικές συνεννοήσεις μεταξύ αρχηγών κομμάτων….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου