ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο Βασίλης Οικονόμου, οι βουλευτές και τα πανηγύρια…..





Αντιγράφω ένα κομμάτι από ομιλία του Βασίλη Οικονόμου στις 26.7.2011 στην   Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα φαινόμενα πολιτικής βίας . Θέμα του Βουλευτή Αττικής, που κράτησε την αξιοπρέπειά του καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και συγκρότησε μαζί με τον Γιάννη Δημαρά το «Άρμα Πολιτών», είναι μεταξύ άλλων το «εμφανίζεσθαι» των βουλευτών - κάτι κοντινό με το «φαίνεσθαι» αλλά όχι ταυτόσημο, δεδομένου  ότι το «φαίνεσθαι» συμπεριλαμβάνει τηλεοπτικές και άλλες παρουσίες. Και  συγκεκριμένα ο Οικονόμου ασχολείται με  το «εμφανίζεσθαι» σε πανηγυριώτικες εκδηλώσεις, που είναι τόσο συνηθισμένες και χαρακτηριστικές της ελληνικής περιφέρειας….

Λέει ο Β. Οικονόμου :
« Ξέρετε, πριν από κάποια χρόνια ο Υπουργός ήταν ένα μυθικό πρόσωπο για τον μέσο πολίτη. Ο Βουλευτής ήταν σεβαστό πρόσωπο. Το 2000 θυμάμαι ότι όταν έλεγα «Βουλευτής» ως πρωτοεκλεγείς  και όταν τέλος πάντων πήγαινα στην περιφέρεια μου, με αποδέχονταν με ένα σεβασμό. Βέβαια, το 2011 πρέπει να πω ότι είμαι μόνος ανάμεσα στους συναδέλφους της ΝΔ που κυκλοφορούμε στην περιφέρεια Αττικής, την τρίτη περιφέρεια στην Ελλάδα. Οι μόνοι που κυκλοφορούμε. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένοι. Χθες είχαμε τέσσερα πανηγύρια, μας έστειλαν προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις αυτές που είναι κοινωνικές και παραδοσιακές, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουθενά. Είναι μήνες που έχουμε να τους δούμε……
…….. Εμείς του Άρματος κινούμαστε τώρα σε όλη την Ελλάδα, ρωτάμε οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τι λένε, πού είναι; Όταν  υπάρχει έλλειμμα στην αντιπροσώπευση, όταν ο πολιτικός νοιώθει άσχημα για αυτά που κάνει, επειδή έχει πει κάποια άλλα , αυτό θα δημιουργήσει και αντίδραση. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην βία, δεν μπορούμε όμως να παραγγείλουμε και λαό, ξέρετε. Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε το λαό που να επευφημεί «σώνει και καλά» τους πολιτικούς. Δεν μπορούμε να πούμε μαζευτείτε στο Σύνταγμα και χαιρετίστε την Κυβέρνηση. Όταν περνάει ο Υπουργός να πέφτουμε όλοι κάτω από τη χαρά μας. Δεν γίνεται να κάνουμε τέτοιες παραγγελίες. Δεν μπορούμε να πούμε στο λαό να λέει «Ζήτω». Μπορεί και να λέει «όχι  στα Ζήτω».        Απαγορεύεται να πετάει πέτρες ή να κάνει ενέργειες βίας, αλλά δεν μπορούμε να ζητάμε από το λαό κατά παραγγελία συνθήματα ή εκδηλώσεις λατρείας. Τελειώσανε αυτές οι εποχές, κύριε Πρόεδρε.
Πιστεύω ότι η συζήτηση σήμερα δεν θα δώσει πολλά πράγματα και ξέρετε γιατί; Γιατί εδώ στη Βουλή υπάρχει ένας ιδρυματισμός , όλοι όσοι συμμετέχουμε και λειτουργούμε εδώ μέσα νομίζουμε ότι αρκεί η  θεσμολαγνεία και μια τυπική λειτουργία η οποία εξασφαλίζει τα πράγματα. Κόλαφος. Μόλις βγεις έξω συναντάς ένα τελείως διαφορετικό τοπίο, όσοι τολμούν να βγουν έξω τέλος πάντων. Θα μου πείτε επιτρέπεται να μην βγαίνει έξω ο Βουλευτής και ποιος το απαγορεύει; Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να πάνε και σε μια κοινωνική εκδήλωση, στα βαφτίσια ήμουν προχθές, ενός φίλου, και ήρθε ένας Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μόλις τόλμησε να παρουσιαστεί άκουσε αποδοκιμασίες λεκτικές και του χάλασε η βραδιά. Μπορείς να παραγγείλεις καλές βραδιές για τον κύριο Βουλευτή;…….»

Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Πολλές και «φρέσκες» κουβέντες από ένα βουλευτή,  που τίμησε το λόγο του και διατήρησε την αξιοπρέπειά του. Μαζί με όλες αυτές κρατάω και την κουβέντα του για το «κόμμα ρεφενέ», που δημιούργησε  με τον Γιάννη Δημαρά :   Είναι η συνηγορία υπέρ του  αυτοχρηματοδοτούμενου  κόμματος, σε αντίθεση με το χρηματοδοτούμενο από τον προϋπολογισμό κόμμα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου