ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ , οι μαριονέτες και η μαριονέτα τους….



Για τις πλατείες και γενικά για τους  δημόσιους χώρους της πόλης, έχω υποστηρίξει δυο πράγματα: Πρώτον, ότι οι χώροι αυτοί είναι πολλών χρήσεων, πολυλειτουργικοί, ούτε μόνο εμπορικοί αλλά και ούτε μόνο πολιτικοί, η δε πολυλειτουργικότητά τους  πρέπει να διασφαλίζεται ΚΑΙ από τις αρχές αλλά ΚΑΙ από τους «χρήστες», δηλαδή πολίτες, εμπόρους, πολιτικά δρώντες κλπ. Δεύτερον, ειδικά για τους αγωνιζόμενους και προβάλλοντες τα αιτήματά τους στους δρόμους, έχω υποστηρίξει την ανάγκη της συμφιλίωσής τους  με τις άλλες λειτουργίες της πόλης, γιατί έτσι  αναδεικνύονται  καλύτερα  τα αιτήματα  και δημιουργούνται μέτωπα αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αγωνιζόμενοι που  π.χ. κλείνουν αδικαιολόγητα τους δρόμους, εμφανίζονται  συχνά στην κοινή γνώμη ως εκβιαστές….


Με βάση αυτό το σκεπτικό, με δεδομένο ότι οι πολιτικοί χρήστες  και «σκηνίτες» της Πλατείας Συντάγματος δεν καταλάμβαναν αδικαιολόγητα υπέρμετρο χώρο και δεν ενοχλούσαν  τους διερχόμενους, αγοραστές, τουρίστες, σουλατσαδόρους κλπ. , η απόφαση της έξωσής τους συνιστά παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων. Συνιστά  αυθαίρετη άσκηση «διαιτησίας» στο δημόσιο χώρο -  υπέρ ορισμένων ομάδων, εις βάρος κάποιων άλλων. Δημιουργεί ένα «κακό προηγούμενο» και δυναμιτίζει τη σχέση Κράτους και πολιτών :  Αύριο- μεθαύριο, κάποιοι θα επικαλεσθούν αυτή τη μορφή βίας για να ασκήσουν τη δική τους, και τότε οι «ηθικολογίες» των κυβερνώντων  και των «καλών παιδιών» που σέρνουν από τη μύτη (καθεστωτική διανόηση γαρ…) δεν θα έχουν πέραση……

Να τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της έξωσης από την πλατεία Συντάγματος . Πολύ εύγλωττα  και  ρεαλιστικά :  


«Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αυταρχισμού, με τον Καμίνη και τη δημοτική αστυνομία στο πλευρό των ειδικών δυνάμεων καταστολής και παρουσία εισαγγελέα για να φανεί η επιδρομή νομότυπη, στις 4 τη νύχτα, ώρα που λύνουν συνήθως μαφίες και συμμορίες τις διαφορές τους, η κυβέρνηση μαριονέτα της τρόικας και των αγορών και η δημοτική αρχή μαριονέτα της κυβέρνησης επιτέθηκαν βίαια κατά του Συντάγματος. Στην Αθήνα της φτώχειας και της παρακμής, στην Αθήνα των σκουπιδιών, των χιλιάδων αποκλεισμένων ψυχών, των αστέγων, του τράφικιγκ και του παράνομου τζόγου στους δρόμους, στην Αθήνα των λουκέτων και των χιλιάδων στρατοπεδευμένων ράμπο των ΜΑΤ, που δεν διστάζουν να επιτίθενται ακόμη και σε τουρίστες, ο δήμαρχος και η κυβέρνηση έκριναν τους ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος ως την πιο ενοχλητική παρουσία στην πόλη. Δικαιολογημένη η προσφορά τους στο σύστημά τους που τρίζει, δικαιολογημένη όμως και η υποστήριξή μας στα θύματα της βίας τους. Δικαιολογημένη η οργή στις πλατείες και τους δρόμους. Αδικαιολόγητη και βλακώδης η εντύπωσή τους ότι ξεμπέρδεψαν. Στο Σύνταγμα παραμένει η ψυχή της αγανακτισμένης κοινωνίας. Στο Σύνταγμα παραμένει ζωντανή η ελπίδα. Στο Σύνταγμα θα ξαναβρεθούμε χιλιάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου