ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ;









Το βουνό απέχει πολύ από το να συνέλθει από την καταστρεπτική πυρκαγιά του 2007. Μεγαλύτερη από όλες τις ζημιές που υπέστη είναι αυτή στο ελατοδάσος, ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ καζίνο και εγκαταστάσεων ΣΕΓΑΣ : Εκεί η φυσική αναγέννηση φαίνεται από δύσκολη έως αδύνατη, καθώς τα νεαρά έλατα χρειάζονται τη σκιά κάποιων άλλων δασικών ειδών για να προκόψουν…










Η γύμνια και ο «τραυματισμός» του τοπίου στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ορατά από μεγάλες αποστάσεις, όμως κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται και η Πάρνηθα παραμένει το πιο σημαντικό βουνό/δάσος της Αττικής.





Το περίεργο πάντως είναι ότι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γι αυτό τον πολύτιμο χώρο, οι καμπάνιες για την προστασία του και η «επισκεψιμότητά» του από εκατοντάδες ημερήσιους εκδρομείς, δεν φαίνεται να πτοούν κάποιους . Έτσι πρόσφατα, σύμφωνα με καταγγελία των Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής(ΕΔΑΣΑ), εκδηλώθηκε απόπειρα οικοπεδοποίησης της περιοχής Μέλια Μετόχι (Πάρνηθας). Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΔΑΣΑ , το Σάββατο 28.5.2011 συνελήφθη συνεργείο από την αστυνομία και φύλακες του Δασαρχείου, που έβαζε συρματόπλεγμα σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες των εθελοντών της οργάνωσης….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου