ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ….




Στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Τρίτσης ή ο Γεράσιμος Αρσένης επεχείρησαν να διαμορφώσουν ένα «άλλο» ΠΑΣΟΚ από τα υλικά του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ. Δεν τα κατάφεραν όμως, οι μικροί πολιτικοί σχηματισμοί τους διαλύθηκαν και οι ίδιοι επέστρεψαν στο μητρικό κόμμα…
Όμως στη συγκυρία του Μνημονίου οι πιθανότητες για τη διαμόρφωση και «εμπέδωση» ενός άλλου ΠΑΣΟΚ έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Το επίσημο ΠΑΣΟΚ μετράει απώλειες σε βουλευτές, σε συνδικαλιστικές δυνάμεις, σε κοινωνική βάση. Και η πολυπληθής συγκέντρωση, που έγινε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Μητρόπουλου, ήταν ακόμη μια εξωτερίκευση των δυνάμεων που εντάσσονται μεν στο χώρο του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού», πλην όμως αδυνατούν να συμπορευθούν με μια ηγεσία επιεικώς νεοφιλελεύθερη – αν όχι εξωνημένη. Αν κρίνω από την ομιλία του εκδότη Ηλία Λιβάνη και την παρουσία πολλών ακόμη άλλων , η γεύση δυνάμεων από το βαθύ ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα έντονη.


Στη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Μητρόπουλου τη διαδικασία διηύθυνε ο (εκτός των άλλων και) γελοιογράφος Στάθης, ενώ μίλησαν οι Σακοράφα, Κατρούγκαλος, Μαριάς, Κοτζιας, Κασιμάτης και Παπασπύρου. Εκεί ήταν ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας όπως επίσης και οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Παράταξης «Αττική Συνεργασία» Βούτσης, Τσουκαλάς και Βαρεμένος.
Ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, δηλωτικά του διάχυτου και βιωμένου λόγου για την παρακμή που έχει κτυπήσει τη χώρα, για τη καταστροφή που είναι ισάξια της μικρασιατικής - χωρίς μικρασία και χωρίς θανάτους... Ιδιαίτερα εκτίμησα τον ενωτικό λόγο της Σοφίας Σακοράφα και τις έμμεσες βολές της εναντίον διαφόρων πολιτικών μαγαζάτορων, που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων….Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κατάσταση ωριμάζει, ότι όλο και περισσότεροι απλοί πολίτες ή «διαμορφωτές γνώμης» κατανοούν την ανάγκη μιας ενιαίας και μεγάλης «κρίσιμης μάζας» δυνάμεων, για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού αντιμνημονιακού μετώπου , στην εσωτερική και ευρωπαϊκή κλίμακα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου