ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένδειξη ανεξαρτησίας από κομματικά δεσμά...

 του Λεωνίδα Κουμάκη

Σωστό, αναγκαίο και εθνικά ωφέλιμο είναι να καυτηριάζουμε τα (κατά την γνώμη μας) σφάλματα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας ακόμα και όταν απολαμβάνει σημαντική αποδοχή από το εκλογικό σώμα. Αποτελεί όμως και αναγκαία ένδειξη ανεξαρτησίας από κομματικά δεσμά, η αναφορά των όποιων (κατά την γνώμη μας) θετικών ενεργειών της πολιτικής εξουσίας σε εθνικά θέματα.

Θα εστιάσω στο τελευταίο, από την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, στην αναφορά που έκανε για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον "Απατεώνα Δικτάτορα" της Τουρκίας, λέγοντας επί λέξη: "... θα ήταν ευχής έργο αν την ίδια άνθηση (εννοεί της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα) γνωρίσει και ο διαρκώς συρρικνωμένος ελληνικός πληθυσμός στην Τουρκία..." . Προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα στην επόμενη συνέντευξη τύπου που θα δώσει στην Τουρκία Έλληνας πρωθυπουργός, να συμπληρώσει και αριθμούς, δηλαδή "... θα ήταν ευχής έργο αν την ίδια άνθηση που έχει η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα η οποία από 80.000 που ήταν το 1923 σήμερα ξεπέρασε τις 120.000, να γνώριζε και ο διαρκώς συρρικνωμένος ελληνικός πληθυσμός στην Τουρκία ο οποίος από 120.000 που ήταν το 1923 κατέληξε στις μέρες μας σε λίγες μόλις χιλιάδες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός μόνο χεριού, λόγω των διαχρονικών πολιτικών του τουρκικού κράτους ..." .

Στην ίδια συνέντευξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε "... την στενοχώρια μας, την δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι η Μονή της Χώρας άλλαξε χαρακτήρα και θα λειτουργήσει πια ως τέμενος..." ενώ στην αρρωστημένη "έκρηξη" του "Απατεώνα Δικτάτορα" για την Χαμάς αντέδρασε με διπλωματική ψυχραιμία περιοριζόμενος σε τρείς μόνο λέξεις: "Συμφωνούμε... ότι διαφωνούμε!".

Κατά τα άλλα, ο "Απατεώνας Δικτάτορας" πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή" φρόντισε να δηλώσει πως ‘‘Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτει τον διάλογο’’ προκειμένου να διακηρύξει για μια ακόμα φορά τις νεο-οθωμανικές του φαντασιώσεις. Η απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό ήλθε, τουλάχιστον μερικώς, μέσα από συνέντευξη στον ΣΚΑΙ λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα (16/5/2024) "Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν. Η επέκταση της ζώνης θαλάσσιας προστασίας εντός χώρου ελληνικής κυριαρχίας είναι κάτι που δεν αφορά την Τουρκία", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μηδενική τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο συμπληρώνοντας τα εξής "...Έχουμε μία σημαντική πρόοδο στο επίπεδο της συνεργασίας μας για τα ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού… Συνεργαζόμαστε καλά με την Τουρκία έτσι ώστε και οι Τούρκοι να μπορούν να παρεμβαίνουν πριν ξεκινήσουν οι βάρκες…".

Βέβαια όλοι ξέρουν πως τις βάρκες τις γεμίζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι με τα κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα απευθείας με το παλάτι, αλλά όταν απέτυχε ο υβριδικός πόλεμος και το σχέδιο αποστολής 800.000 δυστυχισμένων ανθρώπων με το ζόρι από τον Έβρο και όταν τα προεδρικά Erdoganomics έφεραν την Τουρκία στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, η Τουρκία άλλαξε υποχρεωτικά πλεύση και έγινε "συνεργάσιμη" για την αύξηση των υπερ-πολύτιμων κοινοτικών κονδυλίων για την μετανάστευση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες ελπίδες να κριθεί στο μέλλον θετικά από την ιστορία στα ελληνοτουρκικά ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ότι η Τουρκική πολιτική μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και ότι τα σημερινά αποτελέσματα προέκυψαν από αναγκαστική υποχώρηση της Τουρκίας για διάφορους λόγους και όχι απαραίτητα από την άσκηση επιτυχημένης ελληνικής πολιτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου