ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Πράσινοι: Ωμός εκβιασμός των πολιτών και ποινικές ευθύνες για Γεωργιάδη και Αυγενάκη

 

Παραβιάζεται και η ευρωπαϊκή νομιμότητα για μικροκομματικό όφελος

 

Για απαράδεκτο εκβιασμό των πολιτών καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και ζητούν την παραίτηση των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Λευτέρη Αυγενάκη λόγω προκλητικής παραβίασης των ευρωπαϊκών και δημοκρατικών κανόνων σε σχέση με τη διαχείριση των δημόσιων πόρων.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν εκπλήσσονται από τις δηλώσεις Γεωργιάδη και Αυγενάκη αλλά και δεν μπορούν να αποδεχτούν τον δημόσιο εκβιασμό στελεχών της κυβέρνησης ότι θα διαθέτει τους ευρωπαϊκούς πόρους με κριτήρια την κομματική ταυτότητα των δημάρχων ή περιφερειαρχών. 

Δυστυχώς, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά κυβερνητική πρακτική να εκβιάζονται τα εκλογικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας την απειλή ότι, αν οι πολίτες δεν ψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους, τότε η κυβέρνηση θα τους τιμωρήσει και μεταξύ άλλων δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ευρωπαϊκούς δημόσιους πόρους μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ή αποζημιώσεων.  

Αυτή η δημόσια προκλητική θέση, που παραβιάζει τόσο τις δημοκρατικές αρχές και τις διατάξεις του Συντάγματος περί ισοτιμίας και ουδετερότητας της διοίκησης  σε σχέση με τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών όσο και τους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για τα διάφορα ταμεία και προγράμματα, πρωτοδιατυπώθηκε από την κα Ντόρα Μπακογιάννη σε δημόσια εκδήλωσή της στη Θράκη.

Με προκλητικό τρόπο το διατύπωσε επίσης ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και νυν υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης: "Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή".

Αλλά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, που εξαγγγείλαμε", σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την υπερψήφιση του εκλεκτού της κυβέρνησης περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν έχουν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα τηρούσε τους δημοκρατικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες στο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Ήδη βλέπουμε να χρησιμοποιούνται εθνικοί αλλά και ευρωπαϊκοί πόροι με τρόπο που εξυπηρετούν προκλητικά  πελατειακές σχέσεις και ιδιοτελή συμφέροντα. Όμως, η δημόσια διατύπωση ενός παρόμοιου εκβιασμού είναι και ποινικά ελέγξιμη. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα φέρουν το θέμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ερωτήσεις Πράσινων ευρωβουλευτών. Επιπλέον, ζητούν την παραίτηση των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Λευτέρη Αυγενάκη για προκλητική παραβίαση των ευρωπαϊκών και δημοκρατικών κανόνων σε σχέση με τη διαχείριση των δημόσιων πόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου