ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Τι το όφελος για τα νησιά μας; του Δημήτρη Πικιώνη

τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες  χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Αλήθειες! -Όταν θα μείνουμε χωρίς νερό,-αν καεί και το τελευταίο δέντροκαι σβήσει η φωτια στην θάλασσα όπως στην Ρόδο,- αν πνιγούμε στο σκουπίδι-οΧΑΔΑ είναι ήδη υπερπλήρης, -ανμαςπάρουν και τις υπόλοιπεςπαραλίες- τα beachbar επεκτείνονται ήδη ανεξέλεγκτα- -αν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη της βιομηχανικής κληρονομιάς μας-ήδη η νέα ΑΒΙΚΩ χάθηκε με τα τελευταία ίχνη βιομηχανικής κληρονομιάς μας μετιςευλογίες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής,- αν πληρώσουμε από τηντσέπη του Δήμου μας 10 επεκτάσειςβιολογικών για να μην πνιγούμε στο σκατό-ανεπεξέργαστα σχεδόν καταλήγουν στην θάλασσα τα λύματα και βρωμοκοπάει όλο το καλοκαίρι ο τόπος,- αν γεμίσουμε τα καημένα βουνά μας με ανεμογεννήτριες ,-αν πνιγούμεσαν την Καρδίτσα και τον Βόλο,-αν χάσουμε όλητην καλλιεργήσιμη γήμας σπέρνωντας φωτοβολταικά, αντί να τα βάλουμε στις ταράτσες και τα πάρκιγκ,πόσες ακόμα κλίνες αντέχουν τα νησιά μας και θα μας φτάσει το νερό σε συνθήκες ανομβρίας-ήδη ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει σε επικίνδυνα όρια-και ουδείς τολμάει να βάλει υδρόμετρα στις παράνομες γεωτρήσεις-ανμας στίψουν μέχρι το μεδούλι ασύδοτοι ξένοι δήθεν επεδυτές εργοδότες μεκρατικέςεπιδοτήσεις, εχονταςτιςπλάτεςτωντοπικών αρχόντωνπωςγίνεται χρόνια τώρα ήδη, τότε θα ξυπνήσουμεκαι θα αναζητήσουμε τον παράδεισο που ξοδέψαμε και αναλώσαμε πίσω

Οι αυτοδιοικητικέςεκλογέςτελείωσανκαι από κανένανδεν ακούσαμεμια λέξηγια αυτά! δεντους αφορούν φαίνεται! -Με πράσινο στον χάρτηοι αιτήσειςγια αδειοδότηση ανεμογεννητριών στην Κω, με κιτρινο οι εγκεκριμένες-κάποιες ήδη λειτουργούν!Φταίωεγώ που φωνάζω λεύτερα βουνά -λεύτερα νησιά από πάρκα αιολικά!?Και επαναλαμβάνω το μεγάλο ερώτημα : Aνάπτυξηγια ποιους? τουςλίγους ή τουςπολλούςκαι μεχρήματα τίνων?

Και τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες  χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Συγκρίνετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κω το καλοκαίρι με αυτές της Νισύρου που μας πήρε το σκάλπ που λένε !

Τι να την κάνεις την αναπτυξη και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων-πολύ σωστά κινήθηκε ο ΔΟΠΑΒΣ , όταν τα ερασιτεχνικά σωματεία  στερούνται τους στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους από πολιτεία(το περίφημο μητρώο της ΓΓΑ παραμένει κλειστό ακόμα και για τα σωματεία που εντάχθηκαν σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια και το στήριξαν), περιφέρεια και Δήμους με παντελώς κομμένες ακόμα και  τις επιδοτήσεις που έπαιρναν κάποτε για τις νησιωτικές μετακινήσεις !

Καλή επιτυχία στο έργο  όλων των εκλεγέντων σε θέσεις ευθύνης και ας λάβουν υπόψιν τους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών για τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που χτίζουν και την φέρουσα ικανότητα των νησιών

Δημήτρης Πικιώνης

Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ,

 

  τ. δημοτικός σύμβουλος Κω  με ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

τ.. Πρόεδρος ΠΑΟΚ ΚΩ &ΚΙΛΕΚΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου