ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τα 2/3 του πλανήτη....

 

της Καίτης Μυλωνά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο in.gr, τα 2/3 του πλανήτη υποστηρίζουν Ρωσία και Κίνα.

"Μεταξύ των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που κατοικούν στις φιλελεύθερες δημοκρατίες του κόσμου, τα τρία τέταρτα (75%) έχουν τώρα αρνητική άποψη για την Κίνα και το 87% αρνητική άποψη για τη Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο για το Μέλλον της Δημοκρατίας (CFD), του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, η οποία μας δίνει ενημερωμένες πληροφορίες για τις τρέχουσες απόψεις του 83% των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

΄Ομως, μεταξύ των 6,3 δισεκατομμυρίων που ζουν στις υπόλοιπες 136 χώρες του κόσμου, συμβαίνει το αντίθετο – με το 70% των ανθρώπων να διάκεινται θετικά προς την Κίνα και το 66% προς τη Ρωσία.

Η ανάλυση περιλαμβάνει σημαντικά δεδομένα της κοινής γνώμης από τις αναδυόμενες οικονομίες και τον Παγκόσμιο Νότο, και υποδεικνύει ότι αυτό το χάσμα δεν είναι μόνο οικονομικό ή στρατηγικό, αλλά βασίζεται σε προσωπική και πολιτική ιδεολογία".

Θεωρώ, ότι οι άνθρωποι/πολίτες που ανήκουν στα 6,3 εκατομμύρια, δεν είναι πολεμοχαρείς, ούτε θέλουν να ζουν σε αυταρχικά καθεστώτα. Εξάλλου τι σημαίνει φιλελεύθερες; Δηλαδή τα 6,3 δισεκατομμύρια κατοίκων της γης δεν θέλουν την ελευθερία; Θεωρώ, πως μετά από 3+ αιώνες αυταρχικών αποικιακών και νεοαποικιακών (οικονομικών) καταπιεστικών καθεστώτων δεν θέλουν να ακούνε για Δύση, ενώ ο νεοφιλελευθερισμός και οι λιτότητες και οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις λειτουργούν απωθητικά προς τον λεγόμενο αναπτυγμένο δυτικό κόσμο.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να φτιάξουμε έναν πολυπολικό κόσμο με τις ξεχωριστές κουλτούρες που έχει ο κάθε λαός και να αφήσουμε τους χωρισμούς σε στρατόπεδα "πολιτισμένων" και "αγρίων/καθυστερημένων". Μπορεί να φαίνεται "χριστιανικό" και "αγαπησιάρικο", αλλά δεν είναι. Είναι εξάλλου γνωστό είμαι άθεη. Αυτό που προτείνω είναι εντελώς κοσμικό. Σε άλλη ευκαιρία θα το συγκεκριμενοποιήσω!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου