ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Eδώ είναι Βαλκάνια

 tου Γιώργου Κυριακού

► Όλη η Αλβανία βοά για τις ύποπτες σχέσεις του Ράμα με τον Αμερικανό πρώην πράκτορα του FBI ΜακΓκόνικαλ. Δεν πειράζει, αρκεί που στην Αλβανία φιλοξενούνται, κατόπιν υποδείξεως των ΗΠΑ, 3.000 φιλοαμερικανοί Μουτζαχεντίν…

► Πέφτουν πρόστιμα σε όσα ΜΜΕ ασκούν κριτική στην αλβανική κυβέρνηση. Πέφτουμε από τα σύννεφα κι εμείς.

► Ο Ράμα έρχεται στην Αθήνα και θα εγκαινιάσει… έκθεση πινάκων ζωγραφικής του. Επιτρέπεται να γελάμε, ή θα φάμε κάνα πρόστιμο;

► Επιθέσεις στα αυτοκίνητά τους δέχτηκαν δημοσιογράφοι οι οποίοι επέκριναν τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Ντόντικ για έναν νέο νόμο, που τους λογοκρίνει. Ούτε η λάθος πλευρά διακρίνεται για τη δημοκρατία της…

► Κατά τα άλλα, Ε.Ε. και ΗΠΑ επέκριναν τον Ντόντικ επειδή ετοιμάζει κι άλλο νόμο, που θα επιτρέπει να χαρακτηριστούν ξένες ΜΚΟ ως «πράκτορες». Ο Ντόντικ τους τρόλαρε: «Στη νομοθεσία τους, οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν μια σειρά ξένες ΜΚΟ ως “πράκτορες”. Ο δικός μας νόμος θα είναι ακριβώς ίδιος, απλώς αντικαθιστούμε τον όρο United States με τον όρο Republika Srpska». Μα πρόκειται για πράκτορες της σωστής πλευράς κ. Ντόντικ!

► «Η Βουλγαρία δεν χρειάζεται περισσότερα εμβόλια», δήλωσε ο Μετζιντίεφ, υπουργός Υγείας, κατηγορώντας την Ε.Ε. για ανευθυνότητα.

► Σύμφωνα με τον Μετζιντίεφ, 2.800.000 διαθέσιμες δόσεις δεν θα γίνουν το 2023. Εξ αυτών, 1.000.000 δόσεις θα έχουν ήδη λήξει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Εάν δεν εφαρμοστούν, δωρηθούν ή πωληθούν, η Βουλγαρία θα «πετάξει» περίπου 16.000.000 ευρώ. Πέρυσι, η Βουλγαρία κατέστρεψε 2.300.000 εμβόλια!

► Πραγματοποιήθηκαν 29 διαγωνισμοί για 1.984 προσλήψεις στον βουλγαρικό στρατό, αλλά μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί μόλις 698 θέσεις. Οι χαμηλοί μισθοί είναι η αιτία. Η λύση; Παρακάτω:

► Νέος νόμος προβλέπει την υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση για μαθητές της 10ης και της 11ης τάξης (μαθητές Λυκείου) στη Βουλγαρία!

► Πορείες διαμαρτυρίας κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκαν σε πολλές βουλγαρικές πόλεις. «Η Βουλγαρία για τους Βούλγαρους – Όχι για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», «Κανένας Βούλγαρος στο σφαγείο!», «Πάλι ανατολικό μέτωπο – Να το κάνουν χωρίς εμάς…» ήταν κάποια από τα συνθήματα. Επιτέλους, κάτι ακούστηκε!

► Οι Βούλγαροι παραγωγοί σιτηρών διαμαρτύρονται για την εισαγωγή αδασμολόγητου σταριού από την Ουκρανία. «Οι αποθήκες των παραγωγών σιτηρών είναι γεμάτες με απούλητα σιτηρά», τόνισε πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού. Ε και; Τα ουκρανικά είναι πάντα καλύτερα.

► Οι Μολδαβοί διαδηλωτές την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλαν τις υψηλές τιμές και τον πληθωρισμό, που έφτασε στο 30%. «Για τις διαμαρτυρίες φταίνε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που τις υποκινούν», δήλωσε ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής της Μολδαβίας. Κι ο Τσαϊκόφσκι φταίει κύριε Επιθεωρητά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου