ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η Τουρκική λίρα, απέναντι στο δολλάριο....

 

του Λεωνίδα Κουμάκη

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και νέα ρεκόρ στις ισοτιμίες της Τουρκ. Λίρας απέναντι σε Δολάριο και Ευρώ. Απέναντι στο Δολάριο η Τουρκική Λίρα κατέγραψε νέο υψηλότερο ρεκόρ: 19,05 Τ.Λ./$!

Και να σκεφτεί κανείς πως μόλις πριν από πέντε χρόνια το ένα Δολάριο αντιστοιχούσε σε λιγότερες από τέσσερις τουρκικές λίρες (Ισοτιμία Τουρκικής Λίρας με Δολάριο = 3,98 - 24 Μαρτίου 2018). Ο αυτό-χαρακτηριζόμενος "οικονομολόγος" Ρ. Τ. Ερντογάν που τα ξέρει όλα, τα κατάφερε εξ ίσου καλά και με το Ευρώ. Στις 1 Μαρτίου 2018 η ισοτιμία 1 Ευρώ αντιστοιχούσε σε 4,64 Τουρκικές Λίρες. Μόλις πέντε χρόνια αργότερα, αφού εν τω μεταξύ καταργήθηκαν πέντε-έξη "Υπουργοί Οικονομικών" που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την μεγάλη έμνευση του κατά φαντασία "οικονομολόγου" Ερντογάν, η ισοτιμία έφθασε αισίως σε νέο ρεκόρ: 1 Ευρώ αντιστοιχεί πλέον σε 20,71 Τουρκικές Λίρες!

Ο διάσημος "Απατεώνας Δικτάτορας" κατηγορεί με μανία τον Κιλιντσντάρογλου ότι συμμάχησε με το HDP που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ" αλλά ξέχασε που ο ίδιος είχε βάλει λιτούς και δεμένους προκειμένου να εξασφαλίσει μια επιστολή από τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν μόνο και μόνο για ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Τώρα τον ενοχλεί η συνάντηση Κιλιντσντάρογλου με την ηγεσία του HDP, λες και δεν είχε προηγηθεί η συνάντηση εκπροσώπων του HDP με εκπροσώπους του "δικού" του ΑΚΡ! Όταν οι δικοί του μιλούν με το HDP, αυτό δεν αποτελεί "παρακλάδι του ΡΚΚ", όταν μιλάνε οι άλλοι τότε είναι "παρακλάδι του ΡΚΚ"! Τα σχέδια Ερντογάν για "κλείσιμο" του HDP ένα μήνα πριν από τις εκλογές τινάζονται στον αέρα γιατί το φιλοκουρδικό κόμμα αποφάσισε να μην υποδείξει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, στέλνοντας ουσιαστικά τους ψηφοφόρους του στον Κεμάλ Κιλιντστάρογλου ο οποίος έχει ήδη υποσχεθεί μονομερώς την απελευθέρωση Σελαχατιν Ντεμιρτάς, Οσμάν Καβάλα κλπ, παίρνοντας έτσι την μπουκιά από το στόμα του ...σουλτάνου! Οι "απαιτήσεις' νοθείας και διπλοψηφίας προκειμένου ο Ερντογάν να αυτοανακηρυχτεί νικητής των προεδρικών εκλογών αυξάνονται πλέον δραματικά. Έτσι όπως πάει η κατάσταση, μόνο ένα αυτο-πραξικόπημα θα σώσει τον ψευτο-σουλτάνο της Άγκυρας. (Ανάλυση των τουρκικών εκλογών στο άρθρο "Εκλογές...αλατούρκα! https://www.pentapostagma.gr/.../7158337_ekloges-alatoyrka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου