Σχόλιο Αντιπαγκοσμιοποίηση – Αυτοδυναμία – Περιεκτική Δημοκρατία:

Οι μεγαλύτερες αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις ξέσπασαν στη Γαλλία, όχι από τους «επαναστάτες αριστερούς», αλλά από «δεξιούς πατριώτες» του νέου πατριωτικού γαλλικού κόμματος που αποσπάστηκε από τους κόλπους του κόμματος της Μαρί Λε Πεν.

Με ξεκάθαρα αντινατοϊκά συνθήματα για αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και για την παύση αποστολής βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία, οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο στέλεχος της Υπερεθνικής Ελίτ Εμμανουέλ Μακρόν, με συγκεντρώσεις σε 25 πόλεις.

Ο ηγέτης του πατριωτικού κόμματος οργανώνει πολιτικές διαμαρτυρίες όχι μόνο ενάντια στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ΕΕ, από το Φθινόπωρο.

Σκεφτείτε στην πατρίδα μας ηγέτης «δεξιών» καταβολών πατριωτικού κόμματος να ψαλιδίζει τη σημαία του ΝΑΤΟ σε δημόσια συγκέντρωση…

Την ίδια στιγμή, οι «επαναστάτες αριστεροί» (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.) συνεχίζουν τον … ‘διμέτωπο’ “αγώνα” τους, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι, από τη μία, τον πόλεμο της Υπερεθνικής Ελίτ ενάντια στη Ρωσία, στον οποίο σύρθηκε μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία του 2014 και, από την άλλη, τον αμυντικό ουσιαστικά πόλεμο της Ρωσίας κατά της φασιστικής αλητείας των Ζελένσκι και Σία, και του εγκληματικού ΝΑΤΟ από πίσω της…

Πρέπει να φτάσει η ώρα που ο λαός μας θα ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και θα τραβήξει μπροστά για εθνική κυριαρχία…

 

Ακολουθεί σχετικό ραπόρτο από το –λογοκριμένο στη «δημοκρατική» Δύση– RT:

Η σημαία του NATO καταστρέφεται σε πορεία χιλιάδων στο Παρίσι

Oι οργανωτές ισχυρίζονται ότι περίπου 10.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία

ΠΗΓΗ: RT (13.02.2023)

Tην Κυριακή στο Παρίσι έλαβε χώρα μία μεγάλη πορεία ενάντια στη συμμετοχή της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ και στην παροχή όπλων στην Ουκρανία. O Φλοριάν Φιλιππό o επικεφαλής του δεξιού κόμματος «Oι Πατριώτες» (Les Patriotes), το οποίο οργάνωσε τη διαδήλωση, ισχυρίστηκε ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 άτομα καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες τις διαδηλώσεις τέτοιου είδους μέχρι σήμερα.

Βίντεο από τη Γαλλική πρωτεύουσα απαθανάτισαν πράγματι ένα πολύ μεγάλο πλήθος τουλάχιστον μερικών χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι κρατούσαν γαλλικές σημαίες και ένα πολύ μεγάλο πανό το οποίο έγραφε «Για την Ειρήνη».

Το πλήθος φώναζε συνθήματα μεταξύ άλλων «Όχι αεροπλάνα, όχι τανκς, όχι πύραυλοι για την Ουκρανία», «Ας βγούμε από το ΝΑΤΟ», «Μακρόν, δεν θέλουμε τον πόλεμο σου» και «Όχι στον Tρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Φιλιππό ανέβηκε στη σκηνή και με τη χρήση ενός ψαλιδιού έκοψε την μπλε σημαία του ΝΑΤΟ μεταξύ επευφημιών των διαδηλωτών. «ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμος», δήλωσε.

Ο Φιλιππό διοργανώνει διαδηλώσεις ενάντια στη συμμετοχή της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Φθινόπωρο, ενώ παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική στις αποστολές όπλων στην Ουκρανία καθόλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Μεταξύ του 2012 και 2017 ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γαλλία, του Rassemblement National (Εθνικός Αγώνας – πρώην Εθνικό Μέτωπο), στο οποίο ηγείται η Μαρί Λε Πεν. Ωστόσο, αφού το εγκατέλειψε, ο 41χρονος πολιτικός δημιούργησε το δικό του κόμμα με το όνομα «Οι Πατριώτες».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είναι από τους λίγους δυτικούς ηγέτες που έχουν διατηρήσει επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Επιπλέον, έχει κάνει λόγο για την ανάγκη επίτευξης ανακωχής η οποία «δεν θα ταπεινώνει τη Ρωσία», προς δυσαρέσκεια της ουκρανικής κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά η Γαλλία αποτελεί έναν από τους βασικούς παρόχους βαρέος οπλισμού της Ουκρανίας μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης, το Παρίσι έχει προσφέρει στο Κίεβο Caesar χόβιτζερ (οβιδοβόλα), όπως και άλλον εξοπλισμό. Τον Ιανουάριο ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα λάβει δεκάδες γαλλικά εξοπλισμένα AMX-10 μεταφοράς προσωπικού, τα οποία συχνά περιγράφονται ως ‘ελαφριά τανκς’. Τέλος, δεν απέκλεισε την αποστολή αεροπλάνων Ραφάλ, λέγοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί «τις επόμενες εβδομάδες».

Η Ρωσία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι, μέσω της παροχής όπλων, τα δυτικά έθνη έχουν εγκαταστήσει εαυτούς de facto συμμετέχοντες στις εχθροπραξίες. «Η γραμμή μεταξύ έμμεσης και άμεσης εμπλοκής σταδιακά εξαφανίζεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την προηγούμενη εβδομάδα.