ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ, ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΑΡ.

 


Προεδρικές εκλογές 2023. Ολοκληρώθηκαν μέσα από μια καλά χειραγωγημένη  «δημοκρατική» διαδικασία. Αναδείχθηκε  νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δεδηλωμένο πρόγραμμα του στο Κυπριακό, να συνεχίσει την παλιά χρεωκοπημένη διαδικασία επίλυσής του, την οποία είχαν σχεδιάσει και επιβάλει οι ξένοι Εμπόροι των Εθνών, οι οποίοι είναι και οι νονοί της εισβολής, της κατοχής, των διχοτομικών αποσχιστικών ενεργειών του Τούρκου  κατακτητή και των δεινών που υπέφερε και υποφέρει μέχρι σήμερα ο Κυπριακός Λαός.  Αυτό επιβεβαιώνεται δυστυχώς από την πρώτη κιόλας ενέργειά του, να συναντηθεί με τον ΤΑΤΑΡ.

Στεκόμενοι όμως στις εξαγγελίες που έκαμε ο νέος Πρόεδρος για κινητοποίηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό  στη βάση  αρχών Δικαίου, Ευρωπαϊκού κεκτημένου, κ.λπ. κ.λπ.  έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα: 

·         Αυτές οι εξαγγελίες δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο  την άκαιρη και βεβιασμένη  συνάντηση του εκλεγμένου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ. Θα αποτελεί μέγα επαναλαμβανόμενο πολιτικό – διπλωματικό  σφάλμα. Θα αποτελεί ένα ακόμη πολιτικό σφάλμα το οποίο πειθαρχημένα  έκαναν οι προκάτοχοί του και μέσω αυτού του σφάλματος άνοιγεο δρόμος για συνέχιση του κατήφορου στη διαδικασία αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω των Δικοινοτικών συνομιλιών.

·       

  Ο Τατάρ  πρέπει να είναι το τελευταίο πλάσμα που θα έπρεπε να είχε στο πρόγραμμά του να συναντήσει ο νέος Πρόεδρος.  Τουλάχιστον ο νέος Πρόεδρος θα έπρεπε οι πρώτες του κινήσεις να ήταν προς την  Ευρωπαϊκή Ένωση για δρομολόγηση των  δράσεων   κατά της Τουρκικής αδιαλλαξίας  ως κατοχικής δύναμης, τις οποίες εξήγγελλε στην προεκλογική εκστρατεία. Συνάντηση πρώτα με τον Τατάρ  εξουδετερώνει τη δυναμική της εξαγγελθείσας πρότασης του για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Παράγοντα. «Μυρίζει» για ακόμη μια φορά Βρετανικός δάκτυλος.

Γιαυτό καλούμε το Νέο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να περιμένει την  επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του  και να ξανασκεφθεί το πρόγραμμά ενεργειών του.

Σωστά, ο Νέος Πρόεδρος ,  εξήγγειλε ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Παράγοντα αλλά αυτό πρέπει να γίνει όχι στη βάση που επιχειρήθηκε από τους προκατόχους του, αλλά, στη βάση με την οποία οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Να απαιτήσει από τους Ευρωπαίους χωρίς δισταγμό και αναστολές, στήριξη και δράση για πλήρη αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας. Να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Να απαιτήσει πολεμικές αποζημιώσειςπου οφείλονται από την Τουρκία στο Κράτος μας, τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε, η προεκλογική ρητορική του εκλεγμένου Προέδρου, που έδωσε στους ψηφοφόρους εικόνα νέας εποχής, στη βάση αρχών του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου,  θα αποτελεί για ακόμη μια φορά, έπεα πτερόεντα..

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου