ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Oi "επιτυχίες" Ερντογκάν συνεχίζονται ...

 

του Λεωνίδα Κουμάκη

Οι "επιτυχίες" Ερντογάν συνεχίζονται: (1) Η ισοτιμία του Ευρώ με την τουρκική λίρα βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τις 20 Τ.Λ. (ισοτιμία 29/12/2022, 1 Ευρώ= 19,90 Τ.Λ.), ενώ το Δολάριο πλησιάζει τις 19 Τ.Λ. (ισοτιμία 29/12/2022, 1 Δολάριο = 18,73 Τ.Λ.).

(2) Διορισμένοι και έντρομοι "δικαστές" του εφετείου Κωνσταντινούπολης επικύρωσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα την ποινή ισόβιας φυλάκισης του Οσμάν Καβάλα. Το ΕΔΑΔ βέβαια καλεί με συνεχείς αποφάσεις του την Τουρκία να τον απελευθερώσει (όπως και τον Σελαχετίν Ντεμιρτάς) γιατί βρίσκονται αδίκως στην φυλακή, με αόριστες και έωλες κατηγορίες.

(3) Ο Ερντογάν αφού έφαγε πόρτα και από τον Άσαντ για προσωπική συνάντηση, συμβιβάστηκε στέλνοντας στην Μόσχα τονρωα" του (αυτο)πραξικοπήματος του 2016 Χουλουσί Ακάρ σε τριμερή συνάντηση με τους ΥΠΑΜ της Ρωσίας και της Συρίας. Από κοντά βέβαια και ονθρωπος για όλες τις βρωμοδουλιές", ο αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν. Η συνάντηση (28/12/2022) έγινε για να εξεταστεί "η Συριακή κρίση" και για να γίνουν γαργάρα οι συνεχείς εξαγγελίες - fake news περί (νέας) εισβολής στην Συρία εδώ και επτά μήνες.

(4) Από το έτος 2020 ανακοινώνονται συνεχώς θριαμβευτικά ανακαλύψεις "τεράστιων" κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μαύρη θάλασσα, "η μεγαλύτερη ανακάλυψη του κόσμου στις θάλασσες" και άλλα ευτράπελα.

Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, οι ανακοινώσεις επαναλαμβάνονται: Νέα, τεράστια κοιτάσματα ανακαλύφθηκαν στην Μαύρη θάλασσα χωρίς βέβαια να γεμίζουν τα άδεια στομάχια των λαικών μαζών, ούτε να γνωρίζει κανείς αν έχουν ίχνος αλήθειας ή αν είναι απλά... fake news.

(5) Η στημένη καταδίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου για να "εξουδετερωθεί" ένας ισχυρός αντίπαλος του ψευτο-σουλτάνου, μετατράπηκε ήδη σε αυτο-γκόλ. Μετά τις μαζικές λαικές κινητοποιήσεις, χθές (28/12/2022) μαζεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη πολλοί Δήμαρχοι Ευρωπαϊκών πόλεων για έμπρακτη συμπαράσταση απέναντι στο δικαστικό πραξικόπημα που έγινε αναντίον του Δημάρχου της Πόλης. Μεταξύ τους και ο Δήμαρχος της Αθήνας που είπε στην ομιλία του (μεταξύ άλλων) κάτι πολύ σωστό: "Για την Αθήνα, η δημοκρατία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ούτε οι αξίες μας είναι α λα καρτ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ένας προκάτοχός μου πολύ σωστά επισκέφτηκε τον τότε δήμαρχο Κωνσταντινούπολης (εννοεί το σημερινό ψευτοσουλτάνο Ερντογάν), που εκείνη την περίοδο είχε φυλακιστεί άδικα".

(6) Ο κατ΄ εξοχή εμπρηστής της λογικής ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου άρχισε πάλι να γαβγίζει σαν αλυσοδεμένο μαντρόσκυλο : "Δεν επιτρέπουμε επέκταση χωρικών υδάτων της Ελλάδας ούτε μίλι!" Τι μας λές βρέ ψευτονταή της γειτονιάς; Και ποιος είσαι δηλαδή που "δεν επιτρέπεις"; Χωροφύλακας, Αδόλφος Χίτλερ η μήπως Μπενίτο Μουσολίνι; Ό,τι και να είσαι, η απάντηση που πήρες και θα παίρνεις παραμένει η ίδια: «Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται. Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται επ' ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Κατάλαβες μπουνταλά Μεβλούτ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου