ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ουκρανία καταστράφηκε-Προέλαση Ρώσων, κόπωση Ουκρανών

 Οι αμερικανοί είναι προβληματισμένοι, η προπαγάνδα ότι τα δυτικά όπλα είναι ανώτερης τεχνολογίας από τα ρωσικά έχει καταρρεύσει μετά μάλιστα από δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου το ένα τρίτο των περίπου 350 πυροβολαρχιών που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες έχουν καταστραφεί.
Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η οργάνωση της επισκευής αυτών των όπλων αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο στρατός των ΗΠΑ οργάνωσε μια βάση επισκευής στην Πολωνία.
Τους τελευταίους μήνες σε αυτή την βάση έχουν γίνει συντήρηση και επισκευή όπλων που έχουν υποστεί ζημιές στην Ουκρανία.
Η ουκρανική πλευρά θεωρεί απαραίτητο τέτοιες βάσεις επισκευής να βρίσκονται πιο κοντά στο πεδίο της μάχης.

Ο βαρύς χειμώνας… ευκαιρία για διαπραγματεύσεις – Οι ρώσοι προελαύνουν, κόπωση στους Ουκρανούς

Ο βαρύς χειμώνας ήρθε στην Ουκρανία, γεγονός που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τυχόν επιθετικές επιχειρήσεις και για τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Μετά την απόσυρση των ρωσικών μονάδων από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, οι ουκρανικές γραμμές του μετώπου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο Ρώσος και ο Ουκρανός στρατός απολαμβάνουν μια ορισμένη ηρεμία στις εχθροπραξίες και μεταφέρουν μονάδες από την Kherson στις περιοχές Bakhmut, Severodonetsk, Donetsk και Ugledar.
Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Kherson, οι σκληρές μονομαχίες μεταξύ μονάδων πυροβολικού συνεχίζονται κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.
Στις 21 Νοεμβρίου, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης επιχείρησε επίθεση στην ανατολική όχθη κοντά στο χωριό Dneprovskoye.
Η ουκρανική ομάδα εξοντώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.
Έκτοτε, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διακινδύνευσαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Στην περιοχή Ugledar, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να αντεπιτεθούν κοντά στα χωριά Vladimirovka, Pavlovka και Vremevka.
Οι επιθετικές επιχειρήσεις απέτυχαν και οι ουκρανικές μονάδες απωθήθηκαν.
Το Ugledar και το Novomikhailivka παραμένουν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, όπου συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις του, μεταξύ άλλων σε βάρος των δυνάμεων από την περιοχή Kherson.
Στην πρώτη γραμμή του Donetsk, τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στα βαριά οχυρά στη Marinka.
Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην πόλη.
Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης σε ένα άλλο ουκρανικό προπύργιο στην Krasnogorovka.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια αντεπίθεση στο Opytne προκειμένου να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων νότια της Avdiivka.
Σφοδρές μάχες θέσεων συνεχίζονται στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Οι μαχητές του ιδιωτικού στρατού Wagner καταλαμβάνουν νέες περιοχές και έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.

Ρωσική προέλαση

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου στα νότια του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στους Ozaryanovka, Kurdyumovka, Andreevka και Kleshcheyevka για να αποκόψουν μια σημαντική σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή.
Οι μάχες για την Belogorovka συνεχίζονται στην κατεύθυνση Lysychansk, τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τα ανατολικά προάστια, ενώ οι ουκρανικές μονάδες υπερασπίζονται τις θέσεις τους στο δυτικό τμήμα της Belogorovka
Ενώ οι εμπόλεμοι δεν έχουν ακόμη διεκδικήσει αποφασιστικές επιτυχίες στην πρώτη γραμμή, πανηγυρίζουν τα επιτεύγματά τους στα μετόπισθεν.
Στις 24 Νοεμβρίου, η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 50 αιχμαλώτους πολέμου.
Στις 23 Νοεμβρίου 2022, τα εμπόλεμα μέρη αντάλλαξαν 35 στρατιώτες.
Η απουσία μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην πρώτη γραμμή και η αύξηση των ανταλλαγών κρατουμένων μπορεί να υποδηλώνουν πιθανή πρόοδο στις διπλωματικές διαδικασίες μεταξύ των εμπόλεμων… το επόμενο διάστημα…
Αν και δεν έχει ανοίξει κανένας δίαυλος επικοινωνίας ωστόσο υπάρχουν προσδοκίες όσο ο χειμώνας θα επιδεινώνεται στην Ουκρανία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου