ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ρωσία ζητά συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ μιλώντας για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

 


0

Η Ρωσία ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 29 Σεπτεμβρίου για τις πράξεις δολιοφθοράς σε δύο γραμμές του αγωγού Nord Stream, δήλωσε την Τετάρτη ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι.

“Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω ανατρεπτικών ενεργειών κατά των δύο γραμμών του Nord Stream. Αναμένουμε να πραγματοποιηθεί αύριο”, έγραψε ο Ρώσος διπλωμάτης στο κανάλι του στο Telegram.

Επιπλέον, σχολίασε ένα tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας και βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Radoslaw Sikorski, στο οποίο ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream. «Για να δούμε ποιος θα ευχαριστήσει ποιον σε αυτή τη συνεδρίαση», έγραψε ο Ρώσος απεσταλμένος στο Twitter.

Η γαλλική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία ασκεί την προεδρία του 15μελούς συμβουλίου για τον μήνα Σεπτέμβριο, είπε ότι η συνεδρίαση του Σ.Α. θα συζητήσει για τους αγωγούς Nord Stream που η Ρωσία και οι Ευρωπαίοι εταίροι ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν.

Ταυτόχρονα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απαντήσει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την απειλή τους για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη σε δήλωση του Μπάιντεν στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσινγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2 αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έκανε λόγο για «σκόπιμες ενέργειες» που όπως αναφέρει πραγματοποιήθηκαν «στην περιοχή του νησιού Μπόρνχολμ για να καταστρέψουν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 που βρίσκονται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τις έρευνες θα αναλάβει το τμήμα καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας της FSB.

Από την άλλη πλευρά η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον  ανέφερε ότι «Είναι γελοίο» η Ρωσία να υπονοεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

ΠηγήΝαυτεμπορική, ΕΦΣΥΝ, Τass

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου