ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σοϊγκού-Η Ρωσία επιβραδύνει για ανθρωπιστικούς λόγους την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

 

Ο Zelensky δήθεν… ήταν έτοιμος να παραιτηθεί…τον Φεβρουάριο του 2022 

Σε νέα φάση εισέρχεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία αφού όπως αναφέρει ο υπουργός άμυνας Sergei Shoigu της Ρωσίας… η επιβράδυνση οφείλεται στην αλλαγή στρατηγικής της Ρωσίας να μετριάσει τους νεκρούς μεταξύ αμάχων στην Ουκρανία…
Ωστόσο η στρατιωτική επιχείρηση δεν θα ολοκληρωθεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.
Ορισμένοι προσδιορίζουν το πέρας της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για το α΄ τρίμηνο του 2023.

Ο Zelensky δήθεν… ήταν έτοιμος να παραιτηθεί…τον Φεβρουάριο του 2022 

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ήταν έτοιμος να παραιτηθεί Φεβρουάριο του 2022 για να τερματιστεί η σύγκρουση με την Ρωσία αναφέρει η Washington Post.
Σύμφωνα με τον Aleksey Arestovich, σύμβουλο του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, η προεδρική φρουρά συμβούλεψε τον Zelensky να εγκαταλείψει το Κίεβο και στη συνέχεια να μετακομίσει, ενδεχομένως, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Δεν προσπαθώ να κρατήσω την εξουσία.
Αν είναι απλώς θέμα να φύγω και αυτό θα σταματήσει την αιματοχυσία, τότε είμαι υπέρ, φεύγω αυτή τη στιγμή.
Δεν μπήκα στην πολιτική για αυτό και θα φύγω αν είναι να σταματήσει ο πόλεμος», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε δυτικούς αξιωματούχους.
Ωστόσο… ο Zelensky παρά είναι υποκριτής αφού ο πόλεμος συνεχίζεται για 6 μήνες και η αιματοχυσία στους κόλπους των Ουκρανών είναι τεράστια…
Κάποια στιγμή υπήρξαν μέρες όπου σε νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες και αμάχους η Ουκρανία μετρούσε 1000 ημερησίως…

Ο Zelensky χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ως μαριονέτα για να παίξει το παιχνίδι πίεσης του ΝΑΤΟ στην Ρωσία… αλλά ακόμη λύση στο Ουκρανικό δεν έχει βρεθεί…Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τη σειρά τους, είπαν στον Zelesnky για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η συνέχεια της εξουσίας» και ορισμένοι από αυτούς προέτρεψαν τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Κίεβο.
Για να αποφευχθεί ένα «κενό εξουσίας», σημείωσαν, ο πρόεδρος θα πρέπει να εξασφαλίσει τη δική του ασφάλεια.
Τότε ο Zelensky υποψιάστηκε ότι ορισμένοι από τους ξένους συνομιλητές του ήθελαν μόνο να τελειώσει η σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
«Από όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μου, δεν πίστευε κανείς ότι θα αντέξουμε», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η κατάσταση παρουσιάστηκε στον Zelensky, ο οποίος βρισκόταν τότε σε υπόγειο καταφύγιο, από τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov.
Στη συνέχεια είπε ότι όλοι οι εταίροι της Ουκρανίας πιστεύουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας «είναι σχεδόν μηδενικές».
Στην αρχή η Δύση δεν προμήθευσε όπλα στην Ουκρανία, καθώς περίμενε να δει αν οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να «υπερασπιστούν τη χώρα τους».

Σύμφωνα με τον Aleksey Arestovich, σύμβουλο του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, η προεδρική φρουρά συμβούλεψε τον Zelensky να εγκαταλείψει το Κίεβο και στη συνέχεια να μετακομίσει, ενδεχομένως, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, όπως τόνισε ο Aleksey Arestovich, «άνθρωποι έμπειροι σε στρατιωτικές υποθέσεις» πλησίασαν τον πρόεδρο και είπαν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα μπορούσαν να «αντέξουν».

Η Ρωσία συνειδητά… επιβραδύνει την στρατιωτική επιχείρηση

Η Ρωσία συνειδητά… επιβραδύνει την στρατιωτική επιχείρηση ανάφερε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η συνεχής προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων.
Η Ρωσία αποφάσισε σκόπιμα να επιβραδύνει τον ρυθμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο, και όλοι οι στόχοι της θα επιτευχθούν.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία τηρούν αυστηρά τους κανόνες του ανθρωπιστικού δικαίου και χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή:
«Ταυτόχρονα, όλα γίνονται για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ αμάχων.
Φυσικά, αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά εμείς το πράττουμε συνειδητά» ανέφερε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu.

Ο Ουκρανικός στρατός ακολουθεί την τακτική της καμένης γης…

Ενώ η ρωσική πλευρά προσπαθεί να διασφαλίσει μια ειρηνική ζωή στα απελευθερωμένα εδάφη, ο ουκρανικός στρατός «χρησιμοποιεί τακτικές καμένης γης, παραβιάζει κατάφωρα τους διεθνείς κανόνες, ενεργεί σαν τρομοκράτης
Κρύβονται πίσω από τον πληθυσμό σαν ανθρώπινη ασπίδα, πυροβολούν σκόπιμα και εξ αποστάσεως ναρκοθετούν με νάρκες κατά προσωπικού οικισμούς με στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές σε πολίτες και υποδομές» τόνισε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu.

Για τους στόχους της Δύσης

Η Δύση συνεχίζει να μεταφέρει όπλα στην Ουκρανία, κάτι που απλώς «αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και παρατείνει τη σύγκρουση»:
«Ο δεδηλωμένος στόχος των ΗΠΑ και των συνεργατών τους είναι η στρατηγική φθορά της Ρωσίας…

Οι Ουκρανοί κρατούμενοι

Πολλοί ουκρανοί στρατιώτες καταθέτουν οικειοθελώς τα όπλα, «γνωρίζοντας για την ανθρώπινη στάση της ρωσικής πλευράς απέναντι στους αιχμαλώτους πολέμου», ωστόσο, «το καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να εκφοβίσει και να αποτρέψει την παράδοση άλλων, καθώς και φοβούμενοι αποκαλυπτικές μαρτυρίες, χτυπά τους ίδιους τους στρατιώτες της».
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουκρανία παραβιάζει τους κανόνες για τη μεταχείριση των κρατουμένων και “τα γεγονότα βασανιστηρίων και βίαιων δολοφονιών Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο από τους δράστες αυτών των απάνθρωπων πράξεων”.

Βιολογικά πειράματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, όπου «αναπτύχθηκαν συστατικά βιολογικών όπλων, δοκιμάστηκαν μέθοδοι αποσταθεροποίησης της επιδημιολογικής κατάστασης»

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία 2,98 δισεκ δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την χορήγηση του μεγαλύτερου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 2,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται για την κυριαρχία του. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια μέχρι σήμερα: περίπου 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και εξοπλισμό θα παρασχεθούν μέσω της Πρωτοβουλίας Βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Όπως τονίζεται στη δήλωση, αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει συστήματα αεράμυνας, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, καθώς και συστήματα αντι-drones και ραντάρ για μακροπρόθεσμη άμυνα.
Το Associated Press ανέφερε τα σχέδια των ΗΠΑ να χορηγήσουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Όπως τονίζεται από το πρακτορείο, με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική ηγεσία σκοπεύει να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε το πρακτορείο, η αμερικανική ηγεσία αναμένει να εντείνει τις προσπάθειες για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού εκτός της Ουκρανίας…

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου