ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Περιοριζόμαστε με αυτή την ανάρτηση στην ενημέρωση του Λαού για όσα κρύβονται πίσω από μεγαλόστομες, επικοινωνιακά διασκευασμένες διακηρύξεις και δηλώσεις και αφορούν τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας. 

Υπό το φως και του μηνός Ιουλίου, μήνα ο οποίος ξυπνά μνήμες τραγικές στον καθένα μας από το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή, σημειώνουμε φέτος μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη επικοινωνιακή εκστρατεία παραπληροφόρησης και παγίδευσης του Λαού, με μεγάλα λόγια και κούφια συνθήματα, χωρίς αντίκρισμα. Κυβέρνηση και οι Κομματικές Ηγεσίες καθώς και οι «εκλέξιμοι» υποψήφιοί τους, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου, όλοι τους υπέρμαχοι της Τουρκο - Βρετανικής λύσης ΔΔΟ, παρουσιάζονται περισσότερο αντικατοχικοί,  αγωνιστικοί και αντιστασιακοί από ποτέ. Η απελευθέρωση του τόπου και η κατοχύρωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων των κατοίκων προβάλλονται ως θέση, ενώ η πραγματικότητα μέσα από τις  πολιτικές πράξεις και ενέργειες όλων των πιο πάνω, δεν περιλαμβάνει  ως στόχο την απελευθέρωση του τόπου μας, ούτε την επιστροφή των προσφύγων.

Οι υποσχέσεις που δίδονται από τους πιο πάνω για ελευθερία και κατοχύρωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μνημόσυνα στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία στο Πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή, καθώς και σε ομιλίες άλλες όπως π.Χ. στη Βουλή 15.7.2022,  αποτελούν πρόκληση διότι, οι πολιτικές  τους για λύση ΔΔΟ δεν έχουν στόχο την ελευθερία του τόπου, ούτε την αποκατάσταση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας αλλά, τη συνθηκολόγηση με την κατοχή και τα παράγωγά της.  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Λαός δεν είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει και γιαυτό εκμεταλλεύονται αυτές τις μέρες και του λένε αυτά που γνωρίζουν ότι θέλει να ακούσει, με στόχο την κλοπή ψήφων στις Προεδρικές εκλογές του 2023.

Και εξηγούμαστε:

·         Όλοι αυτοί αποδέχονται την κατάκτηση των εδαφών μας. Αποδέχονται την  εδαφική  διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο ζώνες, ως τετελεσμένο γεγονός, ενώ στις ομιλίες τους κοκορεύονται ότι δεν αποδέχονται τα τετελεσμένα της εισβολής

·         Όλοι αυτοί συμφωνούν με τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα  ότι, πρέπει να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε ως τετελεσμένο γεγονός  τη σημερινή κατάσταση επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δημιούργησε ο ΑΤΤΙΛΑΣ το 1974. Αυτό είναι που αποκαλούν «συμφωνημένη βάση» λύσης η οποία δεν θέλουν με κανένα τρόπο να αλλάξει

·         Όλοι αυτοί αποδέχθηκαν το βίαιο εκτοπισμό μας, το Εθνικό μας ξεκαθάρισμα  από τα κατεχόμενα εδάφη και αποδέχθηκαν ότι εμείς πρέπει να  μείνουμε για πάντα πρόσφυγες. Γιαυτό, δεν συζητούν για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μας στις πατρογονικές εστίες αλλά συζητούν για περιουσιακό και τη ρύθμισή του, με αποζημιώσεις και έχουν δεχθεί  τις χειρότερες και πιο εξευτελιστικές για τους πρόσφυγες μας, διαδικασίες ξεπουλήματος των περιουσιών μας. Σε αυτό το θέμα θα ενημερώσουμε αναλυτικά, σε επόμενη ανάρτησή μας.

·         Όλοι αυτοί αποδέχθηκαν την εκβιαστική μεταφορά όλων των Τούρκων από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου,  στα κατεχόμενα εδάφη, στα σπίτια και τις περιουσίες μας για να μείνουν μόνιμα εκεί. Αποδέχθηκαν  δηλαδή  την ανταλλαγή των πληθυσμών που ήταν η μόνιμη Τουρκική επιδίωξη ώστε μαζί με το έδαφος που κατέλαβαν στρατιωτικά να μπορεί να λειτουργήσει εκεί Τουρκικό Κράτος.  Αυτό επιβεβαιώνεται από την ευνοϊκή  μεταχείριση που γίνεται στο παράνομο καθεστώς,καθ΄ υπόδειξη των ξένων συνοδοιπόρων της Τουρκίας, με πρώτους και καλύτερους τους Βρετανούς, το οποίο με την έγκριση των εκάστοτε Κυβερνώντων και Διζωνικών Κομματικών Ηγεσιών διευκολύνεται και  κερδίζει συνεχώς αποδοχή και πολιτική αναβάθμιση, καθοδόν προς αναγνώριση. Αυτό το γεγονός αποτελεί παράνομη και αντισυνταγματική πολιτική πράξη, η οποία προετοιμάζει τετελεσμένα με τα οποία θα εκβιαστεί ο Κυπριακός Λαός να εγκρίνει τη ξενόφερτη λύση ΔΔΟ, την οποία ανέλαβαν εργολαβικά δικοί μας Ηγέτες να μας τη φορτώσουν, προς εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων σε βάρος των δικών μας Δικαιωμάτων.

·         Όλοι αυτοί αποδέχθηκαν την παραμονή των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα εδάφη μας ώστε να διευκολυνθεί η δημογραφική αύξηση η οποία να δικαιολογεί και τη λειτουργία Κράτους. Το κυριότερο όμως αρνητικό γεγονός από την αποδοχή των εποίκων είναι το γεγονός ότι βοηθούν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας την Τουρκία να ασκεί έλεγχο και κηδεμονία επί των Τουρκοκυπρίων μέσω της πλειοψηφίας των Τούρκων εποίκων.

 

Όλα τα πιο πάνω που έχουν γίνει αποδεκτά και αποτελούν μέρος των συγκλίσεων, της κοινής δήλωσης Αναστασιάδη -Ερογλου το 2014 και τουΠλαισίου Γκουτέρες. Αυτές τις αλήθειες  οι ΔΙΖΩΝΙΚΟΙ Ηγέτες και οι «εκλέξιμοι» Προεδρικοί υποψήφιοι τους, τις αποκρύβουν πίσω από τις μεγαλόστομες και επικοινωνιακά διαμορφωμένες δηλώσεις και ατάκες ώστε,από τη μια να ξεγελιούνται οι ψηφοφόροι και από την άλλη να δίδονται οι διαβεβαιώσεις  προς τους ξένους νονούς που παρακολουθούν, ότι παραμένουν πιστοί στους σχεδιασμούς τους.

Λύση ΔΔΟ στην πιο πάνω βάση με όλες τις υποχωρήσεις που αναφέρονται  δεν μπορεί να θεωρείται απελευθέρωση της Κύπρου. Θα αποτελεί συνθηκολόγηση με τους όρους του κατακτητή και η παρασιώπησή και απόκρυψη του γεγονότος αυτού από το Λαό συνιστά πράξη κολάσιμη, εσχάτης προδοσίας.

Καλούμε τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας να ενημερωθούν για την ισχύουσα αλήθεια και να είναι έτοιμοι να δώσουν απάντηση στο ανήθικο παιγνίδι που παίζεται σε βάρος μας με τη σωστή παρέμβασή τους στις επόμενες Προεδρικές εκλογές. Μακριά από υποψηφίους τέτοιας λύσης.

Το ίδιο κάλεσμα απευθύνουμε και σε όλους τους άλλους πολίτες από τις ελεύθερες περιοχές διότι, η τυχόν θυματοποίηση των προσφύγων με λύση ΔΔΟ θα σημαίνει υποθήκευση του μέλλοντος και της υπόλοιπης Κύπρου, όπως θα διαπιστώσετε σε επόμενη ανάρτησή μας στην οποία θα ασχοληθούμε με τις υποχωρήσεις που ήδη έγιναν και αφορούν τη διακυβέρνηση του τόπου.

 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου