ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΩΣΙ

 


 

Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη την προέλασή της στην Αμμόχωστο. Λέμε ανενόχλητη διότι δεν βλέπουμε να αντιμετωπίζεται η πρόκληση με αποτελεσματικό τρόπο, αλλά με τον ίδιο ηττοπαθή, κενού περιεχομένου τρόπο, που έχουν εγκαταλειφθεί όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας στο έλεος του Τούρκου κατακτητή.Τα  Κόμματα παραμένουν  αδρανή  και  δεν κινητοποιούν το Λαό ο οποίος αφήνεται να εφησυχάζει  στις πολυθρόνες του. Η δε Κυβέρνηση  κάμνει εκστρατεία περαιτέρω αναβάθμισης  του παράνομου καθεστώτος, με ΜΟΕ τα οποία προωθεί  για να σωθεί ΤΑΧΑ, η περίκλειστη Αμμόχωστος.

Συνειδητά αποφεύγεται προσφυγή με την οποία να  διεκδικείται  εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προνοούν ξεκάθαρα «η περίκλειστη Αμμόχωστος να παραδοθεί στη Διοίκηση του ΟΗΕ και να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της». Εφόσον εμείς αδυνατούμε να επιβληθούμε στον κατακτητή, το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το Διεθνές Σώμα με αρμοδιότητα να λύνει προβλήματα αδυνάτων Κρατών, έστω και αν αποτυγχάνει να διαδραματίσει αυτόν του το ρόλο λόγω συμφερόντων. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε, χωρίς να εγκαταλείπουμε κυριαρχικά μας Δικαιώματα, όπως συμβαίνει με την πρόταση για ΜΟΕ,  ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα ποιοι  σέβονται τον εαυτό τους και το Διεθνές Δίκαιο  και ποιοι ΟΧΙ, μέχρι που οι συγκυρίες θα συμβάλουν να επικρατήσει το Δίκαιο.

Αντί αυτού του δρόμου, πέραν της Διπλωματικής αδράνειας στην οποία έχουμε αναφερθεί βλέπουμε Κομματικούς Ηγέτες να μας εκθέτουν  με τηλεοπτικές παρεμβάσεις χωρίς ουσία, επί του θέματος. Μια τέτοια «αγωνιστική, αντικατοχική», επικοινωνιακή παρέμβαση για διάσωση της περίκλειστης Αμμοχώστου, ήταν πρόσφατα τηλεοπτική αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία να μας επιτραπεί να αναφερθούμε, αφού ο κ. Νεοφύτου είναι και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στόχος είμαστε οι ψηφοφόροι.  Είπε μπροστά από το φακό ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι, «είχε επικοινωνία» με «καλούς του  φίλους» και άλλα Κόμματα στην Ευρώπη, για να καταγγείλει την Τουρκία για τις προκλήσεις της στο Βαρώσι!!! Είναι αυτή πολιτική εξουδετέρωσης της Τουρκικής προκλητικότητας;;;

Εκτός από αυτά τα κενού περιεχομένου σαλιαρίσματα με «φίλους» ερωτούμε τον κ. Αβέρωφ: Ως Πρόεδρος  του «μεγαλύτερου» Κόμματος  της Κύπρου  και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  τί έχει παροτρύνει / συμβουλεύσει  την Κυβέρνηση της Κύπρου να πράξει;  Γιατί κ. Νεοφύτου δεν ενεργείτε σύμφωνα με τις διαδικασίες και δράσεις που περιέχονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, καθώς και στις Συμβάσεις λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Προφανώς διότι μια τέτοια επιλογή θα προκαλούσε προβλήματα στους Ευρωπαίους και άλλους Δυτικούς  «συμμάχους» και δεν επιθυμεί να τους δυσκολέψει οκ. Αβέρωφ και η Κυβέρνηση.

Ο περιορισμός σε  φιλικές επικοινωνίες και προσεγγίσεις μόνο, για 48 χρόνια διαδοχικών Κομματικών Ηγεσιών και Κυβερνήσεων έστησαν Κράτος στα κατεχόμενα  του οποίου εκκρεμεί μόνο η επίσημη αναγνώριση, την οποία  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ο πατριώτης Κυπριακός Λαός , ο οποίος παραμένει πιστός ΣΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004. Ξεκάθαρη ήταν τότε η βούληση του Κυπριακού Λαού εναντίον λύσης ΔΔΟ, την οποία όμως τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και όλοι οι άλλοι Κυβερνώντες και Διζωνικοί Ηγέτες έχουν πετάξει στον κάλαθο των άχρηστων.

Η Αδούλωτη Κερύνεια θεωρεί ότι  η Κύπρος δεν σηκώνει συνέχιση αυτής της κατάστασης  διότι σε τέτοια περίπτωση θα ολοκληρωθεί η συνωμοσία  Βρετανίας-Τουρκίας για διχοτόμηση αρχικά της Κύπρου και ολοκλήρωση στη συνέχεια του Τουρκικού σχεδίου για επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου μέσω της ΔΔΟ. Γιαυτό και η Αδούλωτη Κερύνεια συνεπής στον αγώνα της για απελευθέρωση και επιστροφή,υποστηρίζει  για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, τον ανεξάρτητο Υποψήφιο ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ, ο οποίος  σε ότι αφορά το Κυπριακό προσφέρεται να τερματίσει την πορεία παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα και να τροχοδρομήσει αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση της, με αποκατάσταση όλων των βασικών αρχών Δικαίου που παραβιάσθηκαν στην Κύπρο το 1974.  Δηλαδή:

·         Ανάκληση των αποσχιστικών ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία στα κατεχόμενα

·         Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποχώριση όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων χωρίς όρους και περιορισμούς.

·         Απομάκρυνση όλων των Τούρκων και Ευρωπαίων εποίκων από τα κατεχόμενα.

·         Αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων στα χωριά και τις πόλεις τους, στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

·         Επικαιροποίηση, με  δημοκρατικές διαδικασίες του δοτού Ζυριχικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση των Δημοκρατικών αρχών λειτουργίας ενός Κράτους.

Αυτά είναι  που θα συνθέτουν  μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, η οποία να υπόσχεται ειρήνη, ανάπτυξη και ευημερία όλων των κατοίκων της, ανεξάρτητα από Φυλή και Θρησκεία.

 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου