ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Επιχείρηση Falyalı: Το Τουρκικό παρακράτος σε δράση, η Δύση σε αφασία.

 


 

 Tου Λεωνίδα Κουμάκη

Ο Χαλίλ Φαλγιαλί υπήρξε ένας Κύπριος μουσουλμάνος,ο οποίος από απλός σωματοφύλακας μέσα στον «στρατό προστασίας» του διαβόητου τούρκου αρχινονού της ΚύπρουΒεισέλ Σαχίν, έγινε ζάπλουτος«επιχειρηματίας» με πληθωρική δράση: Αρπαγή ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών,παράνομα στοιχήματα, εμπορία συναλλάγματος και κρυπτονοµισµάτων, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εκβιασμοίκαι πλαστογραφίες ήταν μερικές μόνο από τις πολλές δραστηριότητεςπου του αποδίδονται.

 

Ο πρώην αρχινονός της Κύπρου Βεισέλ Σαχίνο οποίος γεννήθηκε στην Σεβάστεια, ηγήθηκε μιας τεράστιας συμμορίας παράνομων στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην κατεχόμενη Κύπρο, με εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο 5 δις ευρώ. Σήμερα βρίσκεται, από το έτος 2017, φυλακισμένος στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Σηλυβρίας.

 

Η διαπλοκή του Χαλίλ Φαλγιαλίμε τα ανδρείκελα της πολιτικής «εξουσίας» στα κατεχόμενα καθώς και με τα κέντρα των αποφάσεων μέσα στην Τουρκία, ήταν απόλυτη. Οι αρμονικές σχέσεις «συνεργασίας» με την μαριονέτα-Τατάρστα κατεχόμενα και με πολύ υψηλά πρόσωπα της πολιτικής εξουσίας των ισλαμοφασιστών στην Τουρκία,δεν ήταν καθόλου κρυφές.

 

Όλοι γνώριζαν -μεταξύ πολλών άλλων- πως το λαθρεμπόριο κοκαΐνης του Ερκάν Γιλντίριμ,γιού του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, είχε την πολύτιμη «συνεργασία» του  Χαλίλ Φαλγιαλί όχι μόνο στην αποθήκευση ή στην διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και στο «ξέπλυμα» των πληθωρικών κερδών του.

 


Ξαφνικά, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, στις επτά παρά τέταρτο το βράδυ, σε ενέδρα που στήθηκε κοντά στο σπίτι του, ρίχτηκαν στο αυτοκίνητό του 31 σφαίρες από καλάσνικωφ. Ο οδηγός και σωματοφύλακας του Mουράτ Ντεμιρτάςσκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο Χαλίλ Φαλγιαλίπέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε. Οι δολοφόνοι του διέφυγαν, σύμφωνα με πολλές  μαρτυρίες, από την θάλασσα προς την Τουρκία.

 

Η μαριονέτα Τατάρ που παριστάνει τον «πρόεδρο» της κατεχόμενης Κύπρου, μόλις έγινε γνωστή η εκτέλεση Φαλγιαλί, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την λύπη μου. Ήταν ένας αξιόλογος αδελφός μας. Είχε προβεί σε επενδύσεις σε αυτή την χώρα».

 

Στην κηδεία του παρευρέθηκε σύσσωμη η «επίσημη» διαπλοκή της κατεχόμενης Κύπρου: Από τον «πρωθυπουργό» Φαίζ Σουτσούογλου και τον «υπουργό Εσωτερικών»Κουτλού Εβρέν μέχρι νυν και πρώην «δημάρχους».

 

Τέσσερις μέρες αργότερα στον Άγιο Επίκτητο, σε ρυάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσηςΦαλγιαλί,βρέθηκαν πεταγμένα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν: δύο αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, γεμιστήρες, δεκάδες σφαίρες,καθώς και ρούχα και παπούτσια που όπως διαπιστώθηκε αργότερα,ανήκουν στους δράστες.

 

Δύο από τους σωματοφύλακες του Φαλγιαλί (Τουρκιστάν Γκιουλτσέκαι Χαλίλ Ισίκ) τέθηκαν υπό κράτηση. Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα – 6 στην κατεχόμενη Κύπρο και 6 στην Τουρκία.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Κύπρο βρίσκονται οιΓιουσούφ Γκιουνές και Ομέρ Τούτς (οδηγός του νοικιασμένου αυτοκινήτου), οι οποίοι παραπέμφθηκαν με βαριές κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση, χρήση παράνομων πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών κ.α.π.), ενώ δύο ακόμα ύποπτοι (Βεσέλ Σαρί και Μουσά Τσιτσέκ) συνελήφθησαν στον Καραβά - ο πρώτοςομολόγησε «οικειοθελώς» όλα όσα γνώριζε στους ανακριτές του.

 

Είχαν φθάσει από την Τουρκία με σκάφος, νοίκιασαν αυτοκίνητα με πλαστές άδειες οδήγησης ενώ το σπίτι που έμειναν, ήταν νοικιασμένο από τον σεσημασμένο βαρόνο του τουρκικού υπόκοσμου Mουσταφά Σοϊλεμέζ.  Στο σπίτι αυτό εντοπίστηκαν κάτω από την μπανιέρα, μέσα σε νάιλον, ένα πιστόλι και 9 σφαίρες.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Τουρκία ξεχωριστή θέση κατέχουνοι αδελφοί Mουσταφά καιΦαιζάλΣοϊλεμέζ, γνωστοί σαν οι δύο ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης «Αδελφοί Σοϊλεμέζ». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Τουρκία, το ζευγάρι που συνελήφθη ήταν οι δράστες της δολοφονίας και διέφυγαν στην Τουρκία με ταχύπλοο μετά την επίθεση. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν 6 αυτοκίνητα, από τα οποία τα 4 έχουν ήδη εντοπιστεί.

 

ΟMουσταφά Σοϊλεμέζ, από την δεκαετία του 1990 ήταν ευρύτατα γνωστός για τις ιδιαίτερες σχέσεις και την «συνεργασία» του με το τουρκικό βαθύ κράτος. Όπως έγινε γνωστό, ο Mουσταφά Σοϊλεμέζείχε «έντονες» τηλεφωνικές συζητήσεις με τον Φαλγιαλί πριν από τη δολοφονία του τελευταίου.

 

Η σημερινή Τουρκία θυμίζει έντονα ένα κράτος-μαφία και η καθημερινότητα της θυμίζει παντού, την εποχή Αλ Καπόνε στο Σικάγο. Η κατεχόμενη Κύπρος αποτελεί την Σικελία των εδαφών που ελέγχονται από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά από την εποχή Αλ Καπόνε είναι ότι η κεφαλή του κράτους-μαφία βρίσκεται μέσα στο ίδιο το προεδρικό μέγαρο της σημερινής Τουρκίας.

 

Θα χρειαζόταν πολύ μελάνι για να αναλύσει κανείς την κραυγαλέα σύνδεση του επίσημου τουρκικού κράτους με όλους τους βαρόνους του τουρκικού υπόκοσμου, υπό την «υψηλή εποπτεία» του δελφίνου και πολιτικού αρχηγού του υπόκοσμου, Σουλειμάν Σοϊλού.

 

Σεντάτ Πεκέρ, Νουρί Γκιοκάν Μποζκίρ, Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, Αδελφοί Σοϊλεμέζ,Aλαατίν Τσακιτζί, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, Κουρσάτ Γιλμάζ, Γκαλίπ Όζτουρκ (του Metro Turizm), οι μεγάλοι βαρόνοι ναρκωτικών Μπεχτσέτ Τορέ καιΝατζί Σεριφί Ζίνταστι,είναιελάχιστα μόνο ονόματα από τον μακρύ κατάλογο των «συνεργατών»(απατεώνων και αστέρων τουρκικού υπόκοσμου), του τουρκικού κράτους-μαφία.

 

Στην κορυφή των «διαπλεκόμενων», εκτός από το προεδρικό μέγαρο, βρίσκονται οι Σουλειμάν Σοϊλού, ο «γαμπρός» Μπεράτ Άλμπαιρακ και ο αδελφός του Σερχάτ Άλμπαιρακ, Εκράμ Γιλντιρίμ, Μεχμέτ Αγάρ (πρώην υπουργός εσωτερικών, υπουργός δικαιοσύνης και αρχηγός της τουρκικής  αστυνομίας), Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν (μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και βασικός επιχειρηματικός συνεργάτης του καθεστώτος), πολλοί βουλευτές, δημοσιογράφοι και άλλοι.

 

Στις 15 Μαρτίου 2022, ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης σε μια χαρακτηριστική του δήλωση αποκάλυψε χωρίς περιστροφές: «Υπάρχει έστω και ένας  βαρόνος ναρκωτικών στις φυλακές της Τουρκικής Δημοκρατίας; Γιατί κανένας τους δεν πάει  φυλακή; Γιατί αγοράζουν πολιτικούς με λεφτά!»

Ένα άλλο μικρό «δείγμα» της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία είναι ότι τo 2020 «εξαφανίστηκαν» από τα κρατικά διαθέσιμα, ως δια μαγείας, 128 δισεκατομμύρια δολάρια και 208 τόνοι χρυσού «χωρίς να κουνηθεί… φύλλο»!

 

Η τουρκική εφημερίδα BirGünσχολίασε καυστικά την κατάσταση στην σημερινή Τουρκία ως εξής: «Εκεί που περιμέναμε να γίνουμε Ιράν, καταφέραμε να γίνουμε Κολομβία ή Μεξικό - λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο».

Η ιστοσελίδα «Bugün Kıbrıs» ερμήνευσε τολμηρά την εκτέλεση Φαλγιαλίσαν «εκκαθάριση χρηματοδοτών τουΑΚΡ», προσθέτοντας έμμεσα την πληροφορία ότι ο δολοφονηθείς ήταν (μήπως αναγκαστικά;) χρηματοδότης του  κυβερνώντος την Τουρκία ισλαμιστικού κόμματος ΑΚΡ.

 

Οαστρονομικός τζίρος δισεκατομμυρίων δολαρίων της βιομηχανίαςπαράνομων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων της κατεχόμενης Κύπρου, ήταν φυσικό να προσελκύσει σαν μαγνήτηςκάθε καρυδιάς καρύδι:Από διεφθαρμένους πολιτικούς μέχρι απατεώνες και αστέρες του τουρκικούυπόκοσμου, οι οποίοι «ειδικεύονται» σε τζόγο, εκβιασμούς, παροχή «προστασίας», εμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακίνηση-εκμετάλλευση και εμπόριο ανθρώπων κ.α.π.

 

Το κενό που αφήνει η φυλάκιση του Βεισέλ Σαχίνκαι ο θάνατος τουΧαλίλ Φαλγιαλίθα προσπαθήσουν να καλύψουν πολλοί «υποψήφιοι»: Από τους αδελφούς του φυλακισμένου αρχινονού Βεισέλ Σαχίν (Mουράτκαι ΙσμαήλΣαχίν) και το «δεξί χέρι» του (Ντερκάν Μπασέρ), την συμμορία του Σουσουρλούκ, τα παιδιά του Κούρδου Αχμέτ, μέχρι την οικογένεια Ουλουτζάναπό το Έλαζιγ (οι ανιψιοί του αρχινονού Νεζντέτ Ουλουτζάν) και πολλούς άλλους. Όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, να αρπάξουν μερίδιο από την τεράστια «πίτα» της παρανομίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

 

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αποκαλυφτεί ποιος πραγματικά διέταξε την «επιχείρηση Falyalı» και τους λόγους που την «ενεργοποίησαν». Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανόη εκτέλεση να έχει άμεση σχέση με τους πολιτικούς αρχηγούς του υπόκοσμου μέσα στην Τουρκία.

 

Φυσικά, κανένας από τους κρατούμενους στην Τουρκία ύποπτουςδεν πρόκειται να «εκδοθεί» στα κατεχόμενα. Άλλωστε η Τουρκίαδεν εκδίδει ποτέ τους «δικούς της ανθρώπους»- όπως π.χ. τονΧουσείν Οζγκιουργκιούν, πρώην «πρωθυπουργό»-μαριονέτα των κατεχομένων, που διέφυγε στην Τουρκία για να ξεφύγει από το σκάνδαλο των φουσκωμένων τραπεζικών λογαριασμών του.

 

Είναι εξ άλλουευρύταταγνωστό πως οι τουρκικοί νόμοι μπαίνουν υποχρεωτικά στο κρεβάτι του Προκρούστη για να «προσαρμοστούν» στις εντολές του «παλατιού»:

 

Μια δημοσιογράφος (Σεντέφ Καμπάς) φυλακίζεται σε χρόνο-ρεκόρ 21 ημερών γιατί εκστόμισε μια «ανεπιθύμητη» λαϊκή παροιμία σε μια τηλεοπτική εκπομπή, αλλά η σύνταξη κατηγορητηρίου εναντίον 4 «ημέτερων» του ΑΚΡ που καταλήστεψαν τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, «καθυστερεί» εδώ και περίπου 800 (μέχρι τώρα) ημέρες!

 

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α : Η Ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022 στην Ουκρανία, αποκάλυψε σε όλη της την μεγαλοπρέπεια την ντροπιαστική υποκρισία της «Δύσης» (κυρίως ΗΠΑ-Αγγλία, ΕΕ, NATO) απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

 

Από την μία πλευρά παγκόσμια κινητοποίηση, ποταμοί από αυθεντικά ή κροκοδείλια δάκρυα και ένας παγκόσμιος τύπος κυριολεκτικά «στα κάγκελα». Για ένα πρώην κράτος-μέλος της Σοβιετικής Ένωσης που δεν ανήκει ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατακλυσμός κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία και απειλές σε όποιον τολμήσει να «την βοηθήσει».

 

Από την άλλη πλευράπροκλητική απάθειακαι αφασίααπέναντι στα παλαιότερα και στα τρέχοντα «έργα» του τουρκικού κράτους-μαφία απέναντι σε μια χώρα-μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα) καθώς και απέναντι σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρος).

 

Όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν πως το τουρκικό κράτος-μαφία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα με casusbelliαν τολμήσει να εφαρμόσει τα δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, κάνει πολύ τακτικά βόλτες σε ελληνικό εναέριο χώρο, χαράσσει αυθαίρετους χάρτες δηλώνοντας κατά το δοκούν «ιδιοκτησίες» μέσα σε Ελληνικά και Κυπριακά, διεθνώς κατοχυρωμένα κυριαρχικά δικαιώματα,απειλεί με βία όσους τολμήσουν να τα αμφισβητήσουν και αξιώνει με νεφελώδεις δικαιολογίες αποστρατικοποίηση διαφόρων ελληνικών νησιών. Στρογγυλοκάθεται επί δεκαετίες μέσα σε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αποφάσεις του ΟΗΕ που βρίσκονται στον κάλαθο των άχρηστων και με χιλιάδες κατοχικό στρατό μέσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Όλοι όμως κάνουν πως δεν βλέπουν!

 

Φαίνεται πως οι αθώοι που χάνουν την ζωή τους στην Ουκρανία έχουν πολύ μεγαλύτερο «πολιτικό βάρος» από τους αθώους που θανατώθηκαν, «εξαφανίστηκαν» ή βασανίζονται ακόμα με αναγκαστική εξορία, μετά την τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί πως τάχα η Τουρκία ήταν «εγγυήτρια» και είχε δικαίωμα να «επέμβει» στην Κύπρο, καταρρέουν απότο γεγονός ότι η «εγγύηση» αφορούσετην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι την διάλυση της, ούτε φυσικά την μετατροπή των κατεχομένων εδαφών σε παράδεισο του παράνομου τζόγου, των ναρκωτικών και κάθε είδους παρανομίας!

 

Ως πότε ολόκληρη η Δύση θα παραμένεισε ουσιαστική αφασία απέναντι στο σημερινό κράτος-μαφία της (δήθεν) Τουρκικής Δημοκρατίας και στις προκλητικές «δραστηριότητες» του τόσο απέναντι στην Ελληνική όσο και απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου