ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ρωσικά όπλα υψηλής ακριβείας εξαϋλώνουν κρίσιμες ουκρανικές υποδομές-Πόλεμος διάλυσης βάσεων Ουκρανίας

 AΠΟ  ΙΣΚΡΑ

Διαδοχικές χρήσεις όπλων υψηλής ακριβείας στην Ουκρανία- Πλήττονται κρίσιμες υποδομές για τον ουκρανικό στρατό- Οι πύραυλοι που αλλάζουν τις ισορροπίες στο πεδίο

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε μια αποθήκη με όπλα στην περιοχή Zιτόμιρ της Ουκρανίας με πυραύλους κρουζ Caliber. Αυτό ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 25ης Μαρτίου, πύραυλοι cruise υψηλής ακρίβειας Caliber κατέστρεψαν μια αποθήκη με πυρομαχικά και όπλα κοντά στο χωριό Βελίκιγιε Κοροβίντσι, στην περιοχή Ζιτόμιρ», είπε ο Κονασένκοφ.

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ από ένα μικρό πυραυλικό πλοίο σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Το πλήρωμα ενός μικρού πυραυλικού πλοίου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τη Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησε εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων κρουζ Caliber σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα ακριβούς χτυπήματος με όπλα υψηλής ακρίβειας, ένα οπλοστάσιο με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκε στο έδαφος της περιοχής Ζιτόμιρ», ανέφερε το υπουργείο.

Το βίντεο δείχνει πώς τέσσερις πύραυλοι κρουζ του πυραυλικού συστήματος Kalibr του πλοίου εκτοξεύονται διαδοχικά από ένα μικρό πυραυλικό πλοίο στη θάλασσα.

Οι “Caliber” (σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ – SS-N-27 Sizzler) είναι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το γραφείο σχεδιασμού Novator στο Αικατερινούπολη. Προς το παρόν, υπάρχουν πύραυλοι Caliber διαφόρων τροποποιήσεων: Caliber-NK, Caliber-PL, εγκατεστημένοι σε υποβρύχια, Caliber-A για αεροπορία και Caliber-E, μια εξαγωγική έκδοση του πυραύλου.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το βεληνεκές βολής αυτών των πυραύλων είναι έως 375 km κατά θαλάσσιων στόχων και έως 2.600 km κατά επίγειων στόχων.

Κατά τη στρατιωτική επιχείρηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία, οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν 13 φορές. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τουλάχιστον 99 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν συνολικά εναντίον τρομοκρατικών στόχων.

Επιπλέον, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τη βάση καυσίμων στην περιοχή Νικολάεφ, από την οποία προμηθεύονταν καύσιμα η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με έναν πύραυλο κρουζ Onyx υψηλής ακρίβειας. 

«Ο πύραυλος κρουζ υψηλής ακρίβειας Onyx κατέστρεψε μια βάση καυσίμων στην περιοχή Νικολάεφ, από την οποία η ομάδα AFU στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας προμηθεύτηκε καύσιμα», είπε ο Κονασένκοφ.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά αεροσκάφη, έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και έναν τακτικό πύραυλο του συγκροτήματος Tochka-U. 

«Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά αεροσκάφη (δύο Su-25 και ένα Su-24), καθώς και έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα πάνω από το χωριό Vishnevoe. Επιπλέον, ένας τακτικός πύραυλος του συγκροτήματος Tochka-U καταστράφηκε κοντά στο χωριό Vasilievka».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία,  καταστράφηκαν 267 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 207 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 1.618 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 166 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 662 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 1.453 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Η αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξε 117 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300, είπε ο Κονασένκοφ.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 117 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών: έξι θέσεις διοίκησης, τρεις εγκαταστάσεις πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης, ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300, εννέα αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, δύο με καύσιμα, και επίσης 92 προπύργια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εθνικιστικά τάγματα και μια περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένος στρατιωτικός εξοπλισμός», είπε.

Ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια μάχεται επί του παρόντος για την κατάληψη των οικισμών Νοβομιχαΐλκοβκα και Νοβομπακχμούτοβκα στο Ντονμπάς, δήλωσε ο υποστράτηγος. «Μια ομάδα στρατευμάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για την κατάληψη των οικισμών Νοβομιχαΐλκοβκα και Νοβομπακχμούτοβκα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ζημιές από πυρά προκαλούνται στον εχθρό σε ισχυρά σημεία και στις εφεδρείες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου