ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δήλωση Άρθουρ Σκάργκιλ , 15.03.2022

 

Η αποκάλυψη ότι η Ουκρανία είχε δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ότι η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις, αποδεικνύει ότι η Ουκρανία ενήργησε κατά παράβαση της συμφωνίας με τη Ρωσία ότι δεν θα εντασσόταν στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.

Η υστερία στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και η συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού πριν να δράσει η Ρωσία και τα δισεκατομμύρια δολαρίων/λιρών και λοιπών νομισμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ και ΕΕ εμένα μου δείχνει ότι η σημερινή σύγκρουση μεταξύ των δύο καπιταλιστικών χωρών ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι καιρός οι Σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση και ότι ο επεκτατισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν γίνεται εξ ονόματός μας.

Αυτή η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί σήμερα, υπό τον όρο ότι η Ουκρανία θα τηρήσει τη συμφωνία του 2014 και θα δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί ή δεν θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν βάσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Ακούγοντας τα σχόλια των στρατηγών των Ηνωμένων Πολιτειών, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ και τηςβρετανικής κυβέρνησης, και παρατηρώντας το τι λέγεται γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δηλαδή ότι η ρωσική πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει βαλτώσει, δείχνει πόσο ανόητοι είναι και θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι τους από ντροπή.

Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στην Ουκρανία λιγότερο από τρεις εβδομάδες και έχει περικυκλώσει τις μεγάλες πόλεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Συγκρίνετε με την τριετή εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στην Κορέα όπου έχασαν και μετά από μια κατάπαυση του πυρός οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα ακόμη σε πόλεμο 72 χρόνια μετά.

Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βιετνάμ το 1954 διήρκεσε 21 χρόνια, ένας πόλεμος που οι ΗΠΑ έχασαν το 1975 και:

Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στο Αφγανιστάν το 2001 διήρκεσε 20 χρόνια και τελείωσε με μια ντροπιαστική ήττα για την Αμερική και τη Βρετανία το 2021, ωστόσο παρά τις ήττες αυτές, οι στρατηγοί που τους οδήγησαν έχουν το θράσος να κάνουν κριτική αφ’ υψηλού στους Ρώσους στρατηγούς που νίκησαν τους φασίστες στο Λένινγκραντ , τη Μόσχα, το Στάλινγκραντ και τη μάχη των τανκς στο Κουρσκ στον πόλεμο του 1940 -1945, και στη συνέχεια απελευθέρωσαν την Ουκρανία.

Είναι ώρα να πούμε στην Ουκρανική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία το 2014 και να δεσμευτεί ότι δεν θα ενταχθεί ή δεν θα επιδιώξει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ και δεν θα επιτρέψει σε ΝΑΤΟ, ΕΕ ή στις ΗΠΑ να έχουν βάσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου