ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Άγγελος Συρίγος: «Η Ουκρανία πολεμά μόνη της – Ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα»

 

Φοβίζει... η κοινή στρατηγική του Ρώσου με τον Τούρκο

Τις «ομοιότητες» που έχει ο Ρώσος πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του περιέγραψε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι ουκρανοί πολεμούν μόνοι τους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Άγγελος Συρίγος,  στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή πολεμά μόνη της και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουμε καλά, ότι «δεν θα έρθουν Λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουνε στο Καστελόριζο, εμείς θα πολεμάμε».

Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, στην Τουρκία υπάρχει ένα αυταρχικό καθεστώς όπως και στη Ρωσία και οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν την ίδια αντίληψη.

Οι παραλληλισμοί που τρομοκρατούν

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη, καθώς οι δυνατότητες του Ερντογάν είναι πολλοστημόριο των ρωσικών, ενώ και η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, έκανε ορισμένους παραλληλισμούς, πολύ χαρακτηριστικούς στις ενέργειες των δύο ηγετών.

  • Ο Πούτιν θέλει να διορθώσει το ιστορικό λάθος που ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε από τη Σοβιετική Ένωση με τη δημιουργία της Ουκρανίας. Θεώρει ότι δεν υπάρχει Ουκρανία.
    Ο Ερντογάν, θεωρεί ότι δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία
  • Ο Πούτιν λυπάται για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και προσπαθεί να ανασυστήσει το χώρο το σοβιετικό υπό τη Ρωσία.
    Ο Ερντογάν λυπάται για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θέλει να την αναστήσει.
  • Ο Πούτιν θέλει να διορθώσει το ιστορικό λάθος του Λένιν
    Ο Ερντογάν ονειρεύεται να διορθώσει το ιστορικό λάθος του Κεμάλ, με τη συνθήκη της Λωζάνης.
  • Ο Πούτιν παραβιάζει τις Συνθήκες του Μινσκ και το Διεθνές Δίκαιο
    Ο Ερντογάν παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο
  • Ο Πούτιν θέλει αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας
    Ο Ερντογάν θέλει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Οι στόχοι του Πούτιν στην Ουκρανία

Πρώτος στόχος του Πούτιν είναι η Ουκρανία να θεωρηθεί ολόκληρη ως ουδέτερη. Πρόκειται για ένα καθεστώς αφοπλισμού, που επιβάλλεται συνήθως σε χώρες που έχουν χάσει πόλεμο. Είναι η αποστρατιωτικοποίηση για την οποία μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος και σημαίνει αφοπλισμό, δεν θα έχει δηλαδή στρατεύματα.

Δεύτερος στόχος είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα μπει μέσα σε οποιονδήποτε συνασπισμό, δηλαδή θα έχει ένα καθεστώς σαν της Ελβετίας το οποίο ισχύει από το 1815. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ελβετία έχει στρατό.

Τρίτος στόχος, είναι η λεγόμενη αποναζιστικοποίηση για την οποία μίλησε ο Πούτιν και την εκδίωξη των ναζί από την εξουσία, εννοώντας ως ναζί τον νομίμως εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας  Ζελένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου